Εξάστερε... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Εξάστερε... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Δεν πάει άλλο… Ήρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να σπάσει τον τσαμπουκά και το σερί της Μπαρτσελόνα.

[ads]

Εννέα συνεχόμενες ήττες είναι η πρώτη φορά που κάποια ομάδα έχει πετύχει εις βάρος του «τριφυλλιού». Άρα, μόνο αυτό το στοιχείο αρκεί για να φάνε τα λυσσακά τους οι «πράσινοι» και να χαρίσουν μια μεγάλη νίκη στον κόσμο τους. Το διπλό στη Σμύρνη έδωσε πνοή, ωστόσο, η ομάδα χρειάζεται μια νίκη υψηλότατου επιπέδου. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν χτίσει ένα αίσθημα υπεροχής απέναντι στο «τριφύλλι», οπότε πρέπει να μπει ένα φρένο.

Αν γίνει την Παρασκευή το βράδυ τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει προκριθεί (κατά 99%) και θα το έχει κάνει απέναντι σ’ ένα θηρίο και όχι στη Ζιέλονα Γκόρα την επόμενη εβδομάδα. Έχει και αυτό τη σημασία του για την αξία μιας νίκης ή μιας πρόκρισης. Το στυλ της Μπαρτσελόνα δε βολεύει σε καμία περίπτωση την αμυντική λειτουργία των παιδιών του Σάλε. Η διαρκής κίνηση, τα ντράιβ, η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, η δημιουργία των ψηλών (κυρίως του Τόμιτς) βάζουν ένα υψηλό εμπόδιο στο συγκεκριμένο ματς. Οι πολλαπλές απειλές από την περιφέρεια θα χτυπήσουν Καλάθη, Διαμαντίδη και Φελντέιν (λιγότερο τον Παππά) άρα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει μεγάλες απαντήσεις.

Για να κερδίσει χρειάζεται περισσότερους παίκτες στην πρώτη γραμμή. Αυτοί που διέταξαν σιγή στη Σμύρνη δεν είναι αρκετοί. Θέλει έναν κανονικό Πάβλοβιτς, έναν έτοιμο Φώτση. Στην περίπτωση του Πάβλοβιτς φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δείξει την ποιότητα του. Διαφωνείτε; Παραείναι παρατεταμένο το ντεφορμάρισμα του.

Μέσα σε όλα επίκειται και η κίνηση για άσο. Ούτως ή άλλως, η προσθήκη αφορά επί της ουσίας το ΤΟΡ-16. Η δουλειά στην πρώτη φάση έγινε εν πολλοίς στην Τουρκία, έστω και αν ο Παναθηναϊκός αγκομάχησε. Τυφλοί δεν είμαστε, φαίνεται πως η ομάδα ακόμη δεν έχει βρει ρυθμό. Έχει πληρώσει τη λειψανδρία της στην περιφέρεια και φυσικά την επιλογή να ακολουθήσει συγκεκριμένα σχήματα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παικτών σε κάποιες θέσεις. Μια σωστή κίνηση και μια νίκη ψυχολογίας, όμως, είναι ικανά να γυρίσουν το τσιπάκι. Το ΟΑΚΑ και ένας αγώνας με τη Μπαρτσελόνα αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία γι’ αυτό. Τίποτε δεν κρίθηκε Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Μην βιάζεστε.

onsports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News