1.5 εκατ. ευρώ για Μολέδο

1.5 εκατ. ευρώ για Μολέδο

Το απόγευμα της Πέμπτης, 5 ώρες πριν απ’ την πρώτη αναμέτρηση με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, ο βαθιά θρησκευόμενος (όπως όλοι οι συμπατριώτες του) Ροντρίγο Μολέδο έγραψε στο Instagram «μέρα αγώνα, ο Θεός να μας ευλογήσει».

Κι ο Κύριος όντως τον ευλόγησε, καθώς ήταν εκείνος που έδωσε εντέλει τη λύση σημειώνοντας το γκολ της υπερπολύτιμης νίκης των «πράσινων» επί των Σουηδών (με κεφαλιά οβίδα απ’ το μπαταρισμένο κεφάλι του), στο ξεκίνημα του δρόμου προς την επιστροφή του «τριφυλλιού» στην ευρωπαϊκή ελίτ.

[ads2]

«Ευλογία», ωστόσο, αποτελεί συνολικά για τον Παναθηναϊκό η μεταγραφή-«λαχείο» -από τις 28 του περασμένου Γενάρη- του θηριώδους στόπερ απ’ το Ρίο, που προσέφερε μια τεράστια ηγετική φυσιογνωμία κι έναν top-class αμυντικό στα αποδυτήρια και στο «πράσινο» ρόστερ.
Ακόμη πιο «ευλογημένο» δε, ήταν και το καταπληκτικό (για την αξία και την ποιότητα του 28χρονου άσου) deal που έκανε ο Παναθηναϊκός με την Ιντερνασιονάλ, καθώς (μέσω των ακρών του μάνατζερ Χόρχε Μασάδο και της προτροπής του Στραματσόνι) δεν χρειάστηκε να πληρώσει ούτε ευρώ στους Βραζιλιάνους, που απλώς κράτησαν το 25% των δικαιωμάτων του. Με τον Μολέδο να κοστίζει στον Παναθηναϊκό μόλις 360.000 ευρώ ετησίως, χωρίς τα μπόνους στόχων και συμμετοχών, τη στιγμή που άλλοι κι άλλοι στόπερ τα τελευταία 10-12 χρόνια πληρώθηκαν καραβίσιοι.

Με μεγαλύτερη «άνεση» ωστόσο, αφού πλέον υπάρχει ο Μολέδο. Ενας παίκτης που πωλήθηκε 5 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του ’13 στη Μέταλιστ Χάρκιβ, αλλά έφτασε λόγω τραυματισμών (και λανθασμένων χειρισμών των Ουκρανών στην τενοντοπάθεια του αριστερού του γονάτου), στα αζήτητα της Βραζιλίας. Σαν ένα πολύτιμο «πετράδι» που θάφθηκε βαθιά στη λάσπη, ώσπου τον «ανακάλυψε» τον περασμένο Γενάρη ο Παναθηναϊκός και ο «Στράμα», για να τον «γυαλίσουν» και να τον επαναφέρουν στην ποδοσφαιρική βιτρίνα..

Το εντυπωσιακό comeback του Μολέδο, απ’ το πρώτο κιόλας εξάμηνό του στο «τριφύλλι», έφτασε γρήγορα σαν νέο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και μόλις προ λίγων εβδομάδων η Φλουμινένσε προσέφερε 1,5 εκατ. για να τον πάρει πίσω στη Λατινική Αμερική. Αντίστοιχη βολιδοσκόπηση (όχι όμως πρόταση) έκανε και η πρωταθλήτρια Ουρουγουάης Πενιαρόλ.
Ο Παναθηναϊκός, εντούτοις, απάντησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο «no», χωρίς να μπει καν στη διαδικασία να το συζητήσει παραπάνω. Πολύ απλά, διότι ο Μολέδο πλέον «δεν πωλείται», αφού είναι ο ηγέτης πάνω στον οποίο θα «χτιστεί» η «πράσινη» άμυνα της επόμενης τριετίας.

Αν συνεχίσει μάλιστα έτσι, δεν θα αργήσει η ώρα που θα κληθεί από τη διοίκηση του «τριφυλλιού» για να επεκτείνει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του ’18, με αντίστοιχη αναπροσαρμογή των απολαβών του.

Διότι οι «μνηστήρες» θα πολλαπλασιαστούν, την ώρα που το όνομά του αρχίζει να ξαναμπαίνει (και) στα «ραντάρ» των στελεχών της ομοσπονδίας της Βραζιλίας για τις προεπιλογές της «σελεάο». Εκεί που έφτασε τον Απρίλιο του ’13 -επί Σκολάρι- ως 4η επιλογή πίσω απ’ τους Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα και Ενρίκε, αλλά δεν ξανακλήθηκε ποτέ λόγω των τραυματισμών και των επεμβάσεων στο γόνατό του. Ισως να του χρωστάει ακόμη μια μεγάλη «ευλογία» η στρογγυλή θεά.

Goal news

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News