Η ιστορία της κουρτίνας
Τα παλιά χρόνια (πριν το 1900) η κουρτίνα ήταν ένα είδος που δεν θα συναντούσαμε σε πολλά σπίτια. Τα παλάτια και τα αρχοντικά σπίτια χρησιμοποιούσαν κουρτίνες.
Ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορούσε να βάλει κουρτίνες γιατί ήταν πάρα πολύ ακριβές! Έτσι τα περισσότερα σπίτια χρησιμοποιούσαν τα πατζούρια και τα τζάμια. Στο Λονδίνο του 1700 ήταν συχνό φαινόμενο οι κλέφτες να έκλεβαν τις κουρτίνες από τα καλά σπίτια.
Μετά το 1900 η βιομηχανία του υφάσματος μεγάλωσε τόσο που πλέον η κουρτίνα ήταν ένα αγαθό όπου όλοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Έτσι παράλληλα με την βιομηχανική επανάσταση άρχισαν και οι υπερβολές. Η αφθονία των υφασμάτων οδήγησε στην υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα μια ή και δύο κουρτίνες να μην είναι αρκετές.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΓΑΥΡΑΚΙΑ
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Μόουζες Ράιτ και οι επόμενες μεταγραφές
- Αλβέρτης: «Ακόμα καλύτερες μεταγραφές στον Παναθηναϊκό» - Τι απάντησε για Διαμαντίδη
- Παναθηναϊκός, Ράστοντερ: Από τις 200.000 ευρώ στα 4 εκατ. ευρώ
- Παναθηναϊκός: Το μεταγραφικό παζλ παίρνει μορφή - Τι ακολουθεί σε τρεις θέσεις
- «Πιθανή μετωπική Αλαφούζου-Μαρινάκη για την προεδρία της Super League»