Η ιστορία της κουρτίνας
Τα παλιά χρόνια (πριν το 1900) η κουρτίνα ήταν ένα είδος που δεν θα συναντούσαμε σε πολλά σπίτια. Τα παλάτια και τα αρχοντικά σπίτια χρησιμοποιούσαν κουρτίνες.
Ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορούσε να βάλει κουρτίνες γιατί ήταν πάρα πολύ ακριβές! Έτσι τα περισσότερα σπίτια χρησιμοποιούσαν τα πατζούρια και τα τζάμια. Στο Λονδίνο του 1700 ήταν συχνό φαινόμενο οι κλέφτες να έκλεβαν τις κουρτίνες από τα καλά σπίτια.
Μετά το 1900 η βιομηχανία του υφάσματος μεγάλωσε τόσο που πλέον η κουρτίνα ήταν ένα αγαθό όπου όλοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Έτσι παράλληλα με την βιομηχανική επανάσταση άρχισαν και οι υπερβολές. Η αφθονία των υφασμάτων οδήγησε στην υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα μια ή και δύο κουρτίνες να μην είναι αρκετές.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΓΑΥΡΑΚΙΑ
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Σλούκας: Χυδαίο μήνυμα στη σύζυγό του μετά τον τραυματισμό του (pic)
- Κοτζιάς: «Έδωσε» σκορ για το Βαλένθια-Παναθηναϊκός - Η πρόβλεψη
- Τραυματισμός Σλούκα: Τι κρατά ζωντανό το θετικό σενάριο στον Παναθηναϊκό
- Τσάρλι: «Έντονη συζήτηση Μπενίτεθ και Κοτσόλη - Τι ισχύει για Λουτσέσκου - Αλμέιδα» (vid)
- Παναθηναϊκός: Τα ματς που χάνει σίγουρα ο Σλούκας, ποτέ ξεκαθαρίζει το ακριβές διάστημα