Να θυμηθούμε λίγο ποιος είναι ο ΟΦΗ και τι πρεσβεύει εδώ και χρόνια. Τι περιμένουμε από ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως φίδια;
Ο κάθε ανύπαρκτος αυτής της γης, αναζητά το δεκάλεπτο της δημοσιότητάς του. Ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβάνεται στην συγκεκριμένη κατηγορία. Με τρόπους βρώμικους, με τρόπους σιχαμένους. Το ματς με τον Παναθηναϊκό το έχουν μετατρέψει σε πόλεμο. Δεν βάζουμε τη λέξη σε εισαγωγικά, επειδή τα φιδάκια έτσι αντιμετωπίζουν το ματς. Και το φιδάκια το λέμε επειδή οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται ως τέτοια. Προφανώς έχουν την αυτογνωσία να προσδιορίσουν τους εαυτούς τους, ως σιχαμένα ερπετά. Δικαίωμά τους.
Ως Παναθηναϊκοί έχουμε μάθει να μην ασχολούμαστε με ανύπαρκτους. Με μικρούς. Με τιποτένιους. Αλλά εσχάτως έχουν παραφράσει την λαϊκή ρήση. Και γι’ αυτούς ισχύει το «έκανε το φίδι κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο». Εδώ και δεκαετίες μπήκαν στην διαδικασία να δημιουργήσουν ένα απίστευτο αντιπαναθηναϊκό κόμπλεξ. Επειδή έτσι βόλευε άλλους, που μιλούσαν για δορυφόρους και πάει λέγοντας. Δεν θα μπούμε καν στην διαδικασία να αναφερθούμε σε πρωταθλήματα που έχουν κόψει απ’ τον Παναθηναϊκό, σε επιτυχίες που είχαν την «δορυφορική» εποχή τους (κύπελλο, σταθερή παρουσία στην μεγάλη κατηγορία, έξοδοι στην Ευρώπη και πάει λέγοντας). Θα θυμηθούμε, όμως, το τι έχει κάνει ο ΟΦΗ την εποχή της… ανεξαρτησίας του. Για να καταλάβετε πως δεν πρόκειται για απλά φίδια, αλλά κολοβά.
*Οι οπαδοί του ΟΦΗ είναι αυτοί που πανηγύριζαν γκολ του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή, τη στιγμή που οι ίδιοι έπαιζαν με τον Παναθηναϊκό. Για να… πικάρουν τους Παναθηναϊκούς. Τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2004-05 για όσους ξεχνούν. Κι όταν πήγαν κάποιοι Παναθηναϊκοί να τους ζητήσουν τον λόγο, πηδούσαν απ’ τις εξέδρες σαν κρι- κρι .
*Οπαδός του ΟΦΗ πριν δύο χρόνια έριξε σφαλιάρα στον Μαυρία την ώρα που παιζόταν το ματς και ο πιτσιρικάς ετοιμαζόταν να μαζέψει την μπάλα για να εκτελέσει ένα πλάγιο. Κι όταν έριξε την σφαλιάρα, κρύφτηκε… μάγκικα και λεβέντικα πίσω απ’ τους συνοπαδούς του. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πως θα του κάνει μήνυση και το συγκεκριμένο τυπάκι έπαιρνε τηλέφωνα στην ΠΑΕ κλαίγοντας και ζητούσε συγγνώμη. Μαγκιά όχι αστεία.
*Ο τέως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, είχε συνάψει σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Παίρνοντας δανεικούς, μην πληρώνοντας τα χρέη της ομάδας του και σε κάθε σύσκεψη της λίγκας απροκάλυπτα και μπροστά σε όλους έπαιρνε εντολές απ’ τον κυρ Σάββα για το τι πρέπει να πει και πως πρέπει να ενεργήσει. Με το που έφυγε απ’ τον ΟΦΗ, εμφανίστηκε ξαφνικά το έγγραφο που ζητούσε αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών σε παίκτες (υπήρχε στην ΕΠΟ απ’ τον περασμένο Μάιο αλλά προφανώς κάπου θα… ξεχάστηκε).
*Για παίκτες του ΟΦΗ ο επικοινωνιολόγος της ΠΑΕ γαύρος δήλωσε πως είχαν «έξτρα κίνητρο» στο τελευταίο ματς με τον ΟΣΦΠ. Αλήθεια, τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν είχαν έξτρα κίνητρο; Γιατί δεν είχαν καθόλου κίνητρο για την ακρίβεια; Κατά τα άλλα τους φταίει ο Παναθηναϊκός που ζητά την νομιμότητα.
*Κι επειδή όλα τα παραπάνω μπορεί να μην έχουν καμιά σημασία, οπαδός του ΟΦΗ που έγινε φίρμα ανεβαίνοντας σε κτίριο στο οποίο έκαναν κατάληψη τα φίδια, δολοφόνησε τον Γιάννη Ρουσάκη. Ένα παλικάρι 21 ετών που είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Τον μαχαίρωσε εν ψυχρώ, χωρίς καμία σκέψη. Για να δικαιολογηθεί ο «μάγκας» στην αστυνομία, είπε πως φοβήθηκε ότι θα τον δείρουν! Προφανώς η λεβεντιά των φιδιών είναι να μαχαιρώνουν όταν κάποιος τους έχει έτοιμους για ξύλο. Δεν λέμε περισσότερα για το θέμα, επειδή ξεφεύγει απ’ όλα τα αθλητικά, όλα τα Παναθηναϊκά θέματα. Ένας λεβέντης 21 ετών δολοφονήθηκε από ένα τυπάκι που την είδε οπαδός και τώρα σαπίζει στην φυλακή. Όπως του αξίζει!
Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο ΟΦΗ. Με την Κρήτη δεν έχουμε τίποτα, την λατρεύουμε. Δυστυχώς, όμως, οι Κρητικοί είναι φιλόξενοι. Αλλιώς θα είχαν αποβάλλει αυτό το απόστημα απ’ τον τόπο τους. Στο ματς δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ξέρουμε όμως πως θα πέσουν. Στον αγύριστο κι ακόμη παραπέρα. Στα τοπικά εκεί που τους αξίζει να βρίσκονται.
Κλείνουμε με ένα τραγουδάκι. Λαϊκό, Παντελίδης. Αφιερωμένο στον ΟΦΗ. Διότι τώρα το παίζει και θιγμένος και κυνηγημένος, επειδή φεύγοντας απ’ το άρμα του ΟΣΦΠ άρχισαν οι… σφαλιάρες. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Το λέει κι ο Παντέλος στο ρεφρέν: «Όσο δέρμα κι αν πετάξεις, φίδι είσαι δε θα αλλάξεις»!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πράσινος Τιμωρός