Ο Παναθηναϊκός και οι χαμένοι βαθμοί με τον ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός και οι χαμένοι βαθμοί με τον ΟΦΗ

Εβδομάδα εξελίξεων χαρακτηρίζουν στον Παναθηναϊκό την τρέχουσα, με αποκορύφωμα το πολυαναμενόμενο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Superleague.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

 

 

Στην ΕΡΤ ο Παναθηναϊκός – Το ποσό που θα λάβει

Ανέβηκε η χρηματιστηριακή αξία του Παναθηναϊκού

Φρουτάκια Πεταλούδες – δωρεάν παιχνίδι και σε ποια καζίνο θα τα βρείτε |21+

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μπορεί να μην έχει ακόμη οριστεί ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά υποτίθεται ότι πρόθεση όλων είναι να πραγματοποιηθεί το αργότερο ως την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει ζητήσει να παραστούν οι ιδιοκτήτες των ομάδων και όχι απλά πρόεδροι ή υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά η θετική ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, τουλάχιστον τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό πάντως, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, χωρίς ωστόσο αυτό να συνιστά έκπληξη, με δεδομένο ότι ο κ. Αλαφούζος δίνει το παρών όποτε θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα τα οποία οφείλει να εισηγηθεί και να υποστηρίξει ή να αποκρούσει προσωπικά.

Από το διοικητικό περιβάλλον των “πρασίνων” γίνεται σαφές ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων ήταν μία σωστή απόφαση μετά από ένα καταδικαστέο γεγονός, ωστόσο θα πρέπει να απαντηθούν απορίες όπως “γιατί τώρα και όχι σε ανάλογα, ακόμη και σοβαρότερα, περιστατικά στο παρελθόν;”, “πώς και από ποιους ενημερώνεται ο πρόεδρος μιας ΠΑΕ και καταγγέλλει εξ ονόματος άλλων, απειλές, όταν όλες οι υπόλοιπες ομάδες όχι μόνο τα αγνοούν (και κατά συνέπεια έχουν κάθε λόγο και να τα αμφισβητούν), αλλά καλούνται κιόλας με μηδενική ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, να τοποθετηθούν;” και άλλες.

Ωστόσο, ένα θέμα που δεν βρίσκεται στην ατζέντα όσων εισηγήθηκαν και υποστήριξαν την ανάγκη έκτακτου διοικητικού συμβουλίου, αναμένεται να απασχολήσει όσο τουλάχιστον περνάει από το χέρι του Παναθηναϊκού και όσων συμμερίζονται την πασιφανή παραβίαση των κανονισμών. Και έχει να κάνει με την υπόθεση των ΟΦΗ και Πανιωνίου.

Όχι την ετεροχρονισμένη και με κοινοβουλευτική ανοχή ρύθμιση των εκκρεμοτήτων τους με τις φορολογικές ενημερότητες, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια για την ένταξή τους στον πτωχευτικό κώδικα. Ο κανονισμός είναι σαφής και επιβάλλει ρητά την αποβολή τους από το πρωτάθλημα. Βλέπετε, οι δύο ΠΑΕ δεν καταστρατήγησαν μόνο τον κανονισμό με την προσφυγή τους, αλλά και τον “άγραφο νόμο” που λέει ότι δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνονται στη διαδικασία πτώχευσης οι άμεσοι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο (προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερς).

Εκ των υστέρων προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχουν εξαιρέσει τις συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, ευελπιστώντας ότι θα πατήσουν στο περσινό παράδειγμα του Άρη και θα αποφύγουν την τιμωρία. Και οι πληροφορίες από τη Superleague λένε , ότι εφ’ όσον αποδείξουν πως όντως εξαίρεσαν τις συγκεκριμένες οφειλές, ενδέχεται να πέσουν στα μαλακά, με μία συμφωνία κυρίων (!), που θα υπακούει στον… μπαμπούλα της NOVA.

Στην περίπτωση που υπάρξει η επιβαλλόμενη αποβολή των δύο ομάδων, το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague, θα αξιώσει να ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες ρήτρες για τα παιχνίδια που θα πάψουν να προγραμματίζονται και ως εκ τούτου τον περιορισμό των χρημάτων που έχουν να λαμβάνουν τα μέλη του συνεταιρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει δεχτεί εισηγήσεις νομικών του συνεργατών, εδώ και περίπου ένα μήνα, που λένε ότι εκτός των άλλων ο Παναθηναϊκός θα ωφεληθεί και με τους τρεις βαθμούς που έχασε από τον ΟΦΗ στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, όπως προβλέπεται σε σχετικό άρθρο του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα το άρθρο 35 του ΚΑΠ, που αναφέρει ρητά ότι τα παιχνίδια των ομάδων που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, από την ημέρα της προσφυγής κι εντεύθεν, κατακυρώνονται άνευ αγώνος στον εκάστοτε αντίπαλο. Και μπορεί στις πρώτες σχετικές αναφορές να εμφανίστηκε κάθετος σε ό,τι αφορά στην αρχή ότι “τα παιχνίδια κερδίζονται και χάνονται μέσα στο γήπεδο”, αλλά είναι σαφές ότι και ο κανονισμός είναι σαφής και οι προβλεπόμενες ποινές δεν επιδέχονται παρερμηνειών.

Ως εκ τούτου, όσοι επιμείνουν στην εφαρμογή του κανονισμού και την τήρηση της νομιμότητας (και συνεπακόλουθα την ηθική δικαίωση όσων εξυπηρετούν σε πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες τις υποχρεώσεις τους, χωρίς νομικά τρικ), μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός σε βάρος της ανταγωνιστικότητάς του) γνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ συγκεκριμένα.

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Στον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει οι ομάδες να κληθούν να διαλέξουν μεταξύ νομιμότητας και “κουκουλώματος”. Και είναι ειλημμένη απόφαση να εκτεθούν τα πρόσωπα που θα παραμείνουν εγκλωβισμένα στη δεύτερη επιλογή, μεταχειριζόμενα τον φόβο “να μην τινάξουμε το πρωτάθλημα στον αέρα”…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Contra.gr


Eλέγξτε επίσης

Στον Παναθηναϊκός - Ηρακλής ο Μαυρωτάς

Αργεί το ντεμπούτο του Βιγιαφάνιες

Ο Λουκάς Βιγιαφάνιες συνεχίζει να γυμνάζεται μόνος του παρά το γεγονός πως και ο ίδιος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.