Μόνο έτσι εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό

[ads]

Οι «πράσινοι» είναι πανέτοιμοι για την πρεμιέρα τους στην Euroleague και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το πιο δύσκολο και πονηρό… εκτός έδρας ματς.

Από τη στιγμή που έγιναν όλες οι κληρώσεις, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό η συζήτηση περιστρεφόταν από το πολύ δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Μια σειρά επικίνδυνων παιχνιδιών, μια σειρά από συνεχόμενα ντέρμπι και ειδικά τα πρώτα τρία ποτ είναι όλα μακριά από το ΟΑΚΑ και μάλιστα για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις.

Μέχρι στιγμής όλα έχουν πάει κατ’ ευχή. Όχι μόνο από πλευράς αποτελεσμάτων αλλά και από πλευράς πλάνου και αποδείξεων πως η ομάδα βρίσκεται στο μονοπάτι που έχει χαράξει από την αρχή του καλοκαιριού.

Όμως, η αλήθεια είναι πως μεταξύ των παιχνιδιών σε ΣΕΦ, «Αλεξάνδρειο» και Κρανοντάρ αν όχι το πιο.. δύσκολο, το πιο… πονηρό και το παιχνίδι με τις περισσότερες παγίδες είναι το αποψινό. Σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός ήξερε πολύ καλά τι τον περιμένει. Τι θα αντιμετωπίσει. Σήμερα τα πράγματα είναι… διαφορετικά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δν έχει σταθερό πρόσωπο, έχει κάποιους βασικούς πυλώνες στο παιχνίδι της (όπως ο Ντιλέινι), αλλά είναι ομάδα που έχει να κάνει με τη.. μέρα που θα βρεθεί. Ομάδα που μπορεί από το πουθενά να κάνει το παιχνίδι της… ζωής της, ή το ακριβώς αντίθετο.

Ματς γεμάτο παγίδες

Για τον λόγο αυτό ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει τα μάτια του… 14 και να είναι δυο φορές προσεκτικός. Οι παγίδες είναι πολλές… Η ευφορία των προηγούμενων νικών, η σκέψη νίκης κόντρα στη Λοκομοτίβ, ακόμα-ακόμα και η σκέψη για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Η καλύτερη επίθεση

Αν ο Παναθηναϊκός παραταχθεί με την απαιτούμενη συγκέντρωση και παίξει την.. άμυνά του τότε όλα θα εξαρτώνται από τον ίδιο. Η άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ είναι τα στοιχεία εκείνα που θα του δώσουν τη δυνατότητα να τρέξει, να επιβάλλει τον ρυθμό του και εν συνεχεία να κάνει το επιθετικό του παιχνίδι. Οπότε, η καλύτερη επίθεση ξεκινάει από την… άμυνα.


Eλέγξτε επίσης

Νέντοβιτς: Τι απομένει για να γίνει επίσημη η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Νέντοβιτς: Τι απομένει για να γίνει επίσημη η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό είναι ο …