«Κίνδυνος αποβολής των αιωνίων»

[ads]

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε πως το μπάσκετ πρόκειται να περάσει άσχημες στιγμές αν δεν αποφευχθεί το… σχίσμα FIBA-Ευρωλίγκας, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο αποβολής των «αιωνίων» από το πρωτάθλημα αν επιλέξουν την Ευρωλίγκα.

[ads]

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σχολίασε τις προτάσεις και τις αντιπροτάσεις που προκύπτουν από την FIBA και την Ευρωλίγκα, καθώς και το γενικότερο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ στο «Υellow radio»:

Για την αντίδραση της Ευρωλίγκας στην πρόταση της FIBA: «Η απάντηση στην πρόταση που έκανε η FIBA προς τη Euroleague ήρθε προχθές. Ήταν κάθετη και με έναν αλαζονικό και αντιπαραθετικό τρόπο, ήταν αρνητική. Δεν μπορεί, όμως. μία ελίτ σωματείων να λέει ότι εκπροσωπεί όλα τα σωματεία».

Για το τί σημαίνουν όλα αυτά για το μπάσκετ: «Το μπάσκετ θα περάσει άσχημες στιγμές, όσον αφορά τα σωματεία. Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία Θα είναι χειρότερα από το παρελθόν. Και να σας πω και κάτι: Τα σωματεία που μετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, βάσει νόμου, θα πρέπει να έχουν την άδεια της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και επίσης της γενικής γραμματείας αθλητισμού. Τι θα γίνει, αν μας πει η FIBA ότι σε περίπτωση που τα σωματεία της χώρας συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα αυτό. το οποίο εμείς δεν το αναγνωρίζουμε, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα: Δεν θα πρέπει να τα αποβάλλουμε: Κάνω μία υπόθεση. Αν δεν το κάνουμε, μπορούν να μας πουν ότι θα μας αποβάλλουν τις εθνικές ομάδες. Δεν έχουμε πάει σε πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες;».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος αποβολής των «αιωνίων» από το ελληνικό πρωτάθλημα εφόσον συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκας: «Βεβαίως. Αν το απαιτήσει η διεθνής ομοσπονδία, πολύ φοβάμαι ότι τελικά θα υπάρξει ακραία αντίδραση. Δεν είμαι υπέρ αυτών των λύσεων, πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία».

Για τον αν θα δημιουργηθεί ξεχωριστή διοργάνωση από τη FIBA:«Νομίζω πως ναι. Μάλιστα, την άλλη βδομάδα, υπάρχει μία συνάντηση των εκπροσώπων μεγάλων ομοσπονδιών με τη FIBA στη Ρώμη για να συζητηθούν αυτά τα θέματα, μετά και τα νέα δεδομένα. Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία δύο διοργανώσεων. Υπάρχει σκέψη για άμεση συγκοινωνία ανάμεσα σε Eurocup και Ευρωλίγκα. Όπως είπα. θα υπάρχει άνοδος και κάθοδος Το θέμα είναι να υπάρχει ενδιαφέρον, να γνωρίζουν οι ομάδες ότι μπορούν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό ευνοεί και τους νέους επενδυτές. Ξαναλέω, πάντως, πως είμαι απαισιόδοξος για τη λύση της κόντρας με την Ευρωλίγκα. Φοβάμαι ότι θα έχει ανάμειξη και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Μπορεί να της ζητηθεί να αποβάλλει το αντίστοιχο άθλημα από τους κόλπους της».

Eλέγξτε επίσης

«Εντός της ημέρας απαντάει ο Φριντέτ»

Τούρτα με την ελληνική σημαία για τον Φριντέτ!

Τούρτα με την ελληνική σημαία για συγχαρητήρια έστειλαν θαυμαστές στον Τζίμερ Φριντέτ! Συγκεκριμένα η σύζυγος …