Και τέταρτος διαιτητής ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Όπως αποκάλυψε η “ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ” πρόκειται για τον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο που βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα του πορίσματος Κορέα που χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης.
Και τέταρτος διαιτητής ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Όπως αποκάλυψε η “ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ”, πρόκειται για τον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, που βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα του πορίσματος Κορέα που χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης.
Η έρευνα δεν περιορίζεται πλέον στα ματς του 2012, καθώς ο κ.Ανδρεάδης διαπιστώνει το διαρκές των εγκληματικών δραστηριοτήτων. Έτσι στο ανακριτικό στόχαστρο βρίσκονται και αγώνες της Σούπερ Λίγκας του 2015! Μάλιστα καλούνται ως μάρτυρες 7 πρόεδροι ΠΑΕ. Ήδη κλήθηκαν ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιάννης Δασκαλάκης και ο πρώην ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης Σταμάτης Βελλής.
“H αναμέτρηση Παναχαϊκή-Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδας απο ο,τι φαίνεται ήταν και η τελευταία που σφύριξε στην επαγγελματική διαιτητική του καριέρα ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.
Ο Αθηναίος διαιτητής, που ανήκει όμως, στο Σύνδεσμο Φθιώτιδας, όχι μόνο θα “καρατομηθεί” απο τους πίνακες της Super League με συνοπτικές διαδικασίες αλλά σύμφωνα με πηγές μέσα απο την ΚΕΔ θα του αφαιρέσουν ακόμη και την σφυρίχτρα (την οποία θα μπορεί να την χρησιμοποιεί ως… χομπίστας μόνο σε ερασιτεχνικές κατηγορίες).
Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος με τις αποφάσεις χθες (19/12)στο γήπεδο της Αγυιάς θύμισε διαιτητή… καμικάζι και η Επιτροπή Διαιτησίας με την απόφαση -εξπρές να τον “τελειώσει” (κάτι που δεν έκανε,για παράδειγμα, με τον Αρετόπουλο), ουσιαστικά σαν να αναγνώρισε πως τα “σφυρίγματα” και η γενικότερη συμπεριφορά του ήταν που έθεσαν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος δεν τελείωσε ποτε (κακήν κακώς διακόπηκε στο 88′).
Η Παναχαϊκή “κραυγάζει” πως ο Δημητρόπουλος δεν της επέτρεψε να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αποβάλλοντας άδικα τον Βοσκόπουλο στο 37′ (στο 1-0) και κλείνοντας τα μάτια σε πέναλτι υπέρ της μετά το 1-1. Με τον Αλέξη Κούγια σε πρωινή συνεντευξή του να κατηγορεί τον συνονοματό του διαιτητή .
«Η διαιτησία στην Ελλάδα είναι παρακλάδι εγκληματικής οργάνωσης, το έχω ξαναπεί και το ξέρουν όλοι. Εδώ και χρόνια είναι στο ποδόσφαιρο και τα πραγματικά, ηγετικά στελέχη της ποτέ δεν έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο.
Χθες φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι ρόλο παίζει η διαιτησία στο να βγαίνουν νικητής σε παιχνίδια, να προκρίνονται στο Κύπελλο και να βγαίνουν ακόμα και πρωταθλητές. Με τη χθεσινή διαιτησία ενός ανθρώπου που είναι χρόνια άμεσος συνεργάτης της εγκληματικής οργάνωσης που ανέφερα, αποδείχτηκε ποιος θα προχωρήσει στο Κύπελλο. Ο Δημητρόπουλος δεν είχε απλώς εμπλοκή στα στημένα, μιλούσε για ποσά. Η επιτροπή εφέσεων τον απάλλαξε…».
Η εμπλοκή του στα στημένα
Με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας για το πρόσφατο”ένοχο” παρελθόν του Δημητρόπουλου θυμηθήκαμε τα εξης: το όνομα του είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών -για το αλήστου μνήμης παιχνίδι της Ηλιούπολης με τον Θρασυβουλο- το καλοκαίρι του 2011. Μάλιστα του είχε ασκηθεί δίωξη δύο φορές από τον (τότε) Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, Αντωνακάκη, με μαρτυρα κατηγορίας τον Κούγια!
Σε πρώτο βαθμό ο Δημητρόπουλος, που ήταν διαιτητής Football League είχε αθωωθεί αλλά ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, επειδή πίστευε στην ενοχή του άσκησε έφεση! H έφεση πήγε στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η οποία κατ’ουσίαν την έκανε δεκτή!
Το… απίστευτο αλλά ελληνικό ήταν πως αντί για ποινή η υπόθεση στάλθηκε στην ΚΕΔ (των Σαρρή, Δούρου) που αφού απάλλαξε πρώτα τον Δημητρόπουλο, λίγους μήνες αργότερα τον επιβράβευσε κιόλας με το να τον ανεβάσει στους πίνακες της Super League. Αυτό έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, με τον Αθηναίο ρεφερι να μην προλαβαίνει να κλέισει χρόνο…”
Είχε προηγηθεί στη τρεχουσα σεζον άλλο “κτύπημα” του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου. Στο ματς πρωταθλήματος ΟΦΗ – ΠΑΟΚ, τότε που σταμάτησε το νικηφόρο σερί του “δικέφαλου” του βορρά ο οποίος στόχευε στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ δικαιολογημένα είχε φρικτά παράπονα απο τα σφυριγματά του αλλά περιέργως ο παρατηρητής του, Σωμαρακάκης, μόνο άριστα δεν του είχε βάλει…”
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});