Από το πρωτάθλημα Τύπου, στο δεύτερό του σούπερ «clasico»!

[ads]

Τους διαιτητές του ελληνικού πρωταθλήματος, τόσο της «παλιάς» όσο και της νεότερης «φουρνιάς», τους έχουμε μάθει πλέον κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Τι «καπνό» φουμάρει ο καθένας, ποιοι (λίγοι, μα πολύ λίγοι) είναι οι ικανοί, ποιοι απλά δεν μπορούν και ποιοι παίζουν τη δική τους «μπάλα», για να ανελιχθούν ως τα «σαλόνια».

[ads]

Τον Ανδρέα Παππά ομολογώ πως -διαιτητικά- δεν τον είχα ποτέ σε μεγάλη εκτίμηση. Δεν μου γέμιζε το «μάτι», μολονότι είναι πρώτο μπόι που ψαρώνει τον άλλο εμφανισιακά και παράλληλα προέρχεται από έναν σύνδεσμο (Αθήνας) που έχει παράδοση σε καλές σφυρίχτρες. Κι ας μετράει 135 ματς στις επαγγελματικές κατηγορίες, εκ των οποίων τα 81 στη λίγκα. Στα 38 βαδίζει πλέον και με θητεία στη μεγάλη κατηγορία απ’ το 2007, όταν και προήχθη ως «μεγάλο ταλέντο».

Πώς να με ψήνει ωστόσο σαν διαιτητής, όταν πριν από 9-10 χρόνια, ως ρέφερι πρώτα της Γ’ και μετά της Β’ Εθνικής, σε όποιο γήπεδο του πρωταθλήματος Τύπου κι αν πήγαινε, τα έκανε μούσκεμα. Από ανάποδα φάουλ, μέχρι «εφευρέσεις» πέναλτι.

Σε ένα ματς δε είχε κάνει το αμίμητο, δείχνοντας την εσχάτη των ποινών σε βουτιά επιθετικού α λα Αλεξανδρή στην Καβάλα (ποιος δεν θυμάται εκείνη την αλήστου μνήμης «ματσάρα»;), ενώ δέκα λεπτά μετά έδειξε παίζετε σε διπλό «κλάδεμα» πάνω σε παίκτη της άλλης ομάδας. Οχι γιατί ήθελε να ευνοήσει τη μία ή την άλλη ομάδα, αλλά διότι απλά δεν το είχε. Και ουδέποτε το απέκτησε στην πορεία του. Ηταν δε απορίας άξιον πώς ο εν λόγω ρέφερι έφτασε να γίνει διεθνής τον Γενάρη του 2013.

Και βεβαίως είναι ακόμη πιο αξιοπερίεργα τα κριτήρια των «κεφαλών» της ΚΕΔ, που τον όρισαν στο δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» της καριέρας του (μετά απ’ αυτό του 2013), παρότι έχασε προ εβδομάδων το διεθνόσημό του και υπήρχαν άλλοι επτά διεθνείς ρέφερι στη λίστα Παράλογοοοο (που έλεγε και η μάνα Μήτση); Δεν απαντά κανείς, άρα…

Eλέγξτε επίσης

Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 2-0 (Highlights - Video)

Τραγικό στατιστικό για τον Παναθηναϊκό

Ένα στατιστικό που δεν τιμά καθόλου το τριφύλλι έχει να κάνει με τα γκολ που …