“Ήθελε να ωφεληθεί η Χούντα”

"Ήθελε να ωφεληθεί η Χούντα"

Λίγες ώρες μετά την ολοκληρωτική κατάρρευση της φήμης ότι η Χούντα «έσπρωξε» τον Παναθηναϊκό στο «Έπος του Γουέμπλεϊ», ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι μηχανισμοί οικειοποίησης εθνικών επιτυχιών από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό».

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

 

 

Το… ξέκοψε για Πογιάτος ο Αλαφούζος

Προς… ανατροπή με Καμπετσή στον Παναθηναϊκό

Φρουτάκια Πεταλούδες – δωρεάν παιχνίδι και σε ποια καζίνο θα τα βρείτε |21+

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού:

«Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού τιμά και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου, μαζί με όλους τους Έλληνες και κάθε υγιή φίλαθλο που αντιλαμβάνεται πως οι μηχανισμοί οικειοποίησης εθνικών επιτυχιών από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό.

Ειδικότερα όμως στην περίοδο της Χούντας, το φαινόμενο αυτό ήταν σε έξαρση και οι διορισμένοι εκπρόσωποι της Δικτατορίας -που υπήρχαν στη διοίκηση όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της εποχής-, πάσχιζαν να συνδέσουν τις νίκες και τις επιτυχίες με τη δική τους ακροδεξιά Κυβέρνηση.

Η ποδοσφαιρική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού εκείνη την εποχή, ήταν φυσικό από τη μία μεριά να κρατήσει ψηλά το ανάστημα του κόσμου και από την άλλη να δέχεται επίθεση από μηχανισμούς προπαγάνδας -με φήμες και υποθετικά σενάρια- για την οικειοποίηση της ευρωπαϊκής μας επιτυχίας προς όφελός τους.

Ο Παναθηναϊκός των δύο ηπείρων, το αξεπέραστο έπος του Wembley, η αγνή αγάπη των φιλάθλων όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων όλης της χώρας που μας αγκαλιάζουν έως σήμερα, είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι κάθε απόπειρα να δηλητηριαστεί η επική πορεία του Παναθηναϊκού θα πέφτει αιώνια στο κενό».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Eλέγξτε επίσης

Κλήρωση Τζοκερ σήμερα 24/9/2020 - 2185: Αποτελέσματα - Οι τυχεροί αριθμοί

Κλήρωση Τζοκερ σήμερα 24/9/2020 – 2185: Αποτελέσματα – Οι τυχεροί αριθμοί

Κλήρωση Τζοκερ σήμερα 24/9/2020 – 2185: Κλήρωση Τζοκερ σήμερα 24/9/2020 – 2185: Τουλάχιστον 3.900.00 ευρώ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.