Ζιλμπέρτο «δαγκωτό» για δέκα λόγους!

Ζιλμπέρτο «δαγκωτό» για δέκα λόγους!

Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να κλείσει η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, αφού στο «τριφύλλι» έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και περιμένουν το «ναι» του Βραζιλιάνου.

Η επιλογή του «αόρατου τείχους», όπως ήταν το παρατσούκλι του, έγινε μέσα από μια σειρά κριτηρίων, με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να κερδίζει το μπρα ντε φερ με άλλους υποψήφιους τεχνικούς διευθυντές.

[ads2]

Ο Ζιλμπέρτο συγκεντρώνει τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, οπότε δεν θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής. Άλλωστε τα τρία χρόνια που ήταν στο «τριφύλλι» τα είδε… όλα. Από τίτλους και διακρίσεις, μέχρι τους… διακανονισμούς!

2) Έχει την στόφα ενός Πρωταθλητή. Ήταν μέλος της ομάδας της Άρσεναλ που πήρε το αήττητο Πρωτάθλημα στην Αγγλία (2003-2004), πήρε νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και πάνω απ’ όλα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Βραζιλίας (2002).

3) Έχει βαρύ όνομα και αποτελεί μια προσωπικότητα παγκοσμίου βεληνικούς. Αρχηγός της «σελεσάο» με 93 συμμετοχές θα αποτελέσει έναν πρεσβευτή για τον Παναθηναϊκό στις διεθνείς διοργανώσεις.

4) Διασυνδέσεις. Μέσα από την πολυετή παρουσία του στην Άρσεναλ και φυσικά την Εθνική Βραζιλίας έχει αποκτήσει γνωριμίες και επαφές που θα τον βοηθήσουν σε αυτό το νέο βήμα της καριέρας του.

5) Χαρακτήρας. Παρά το σπουδαίο όνομα που κουβαλάει και τα ποδοσφαιρικά παράσημα που έχει, ήταν από τις «θετικές» παρουσίες στα αποδυτήρια. Ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα, σε καμία ομάδα και είχε άριστες σχέσεις με τους συμπαίκτες του.

6) Η ηλικία του (39 ετών) και το γεγονός ότι κρέμασε τα παπούτσια του πριν από λίγες μήνες, τον φέρνει «κοντά» στους ποδοσφαιριστές και στον τρόπο που μπορεί να έχουν κοινό κώδικα επικοινωνίας.

7) Η σχέση με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού δεν είναι «κριτήριο» για το νέο τεχνικό διευθυντή (υπάρχει και το… αντιπαράδειγμα του Νίκου Νταμπίζα που ήταν αντιπαθής αλλά πέτυχε), αλλά σίγουρα θα τον βοηθήσει τον πρώτο διάστημα. Της καλής διάθεσης και της καλόπιστης κριτικής.

8) Ο Ζιλμπέρτο δεν άνηκε στην κατηγορία των Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που έκανε ντρίμπλες, φρου και… αρώματα. Εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής, μυαλωμένος και πολύ έξυπνος έκανε τη διαφορά και μπορούσε να διαβάζει τις φάσεις. Αυτό το στοιχείο της σοβαρότητας θα θελήσει να μεταφέρει και στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.

9) Άφθαρτος. Ο Βραζιλιάνος έφυγε από τον Παναθηναϊκό, δίχως να προλάβει να… καεί από την πτωτική πορεία των «πράσινων» και εξακολουθεί να είναι ένα πρόσωπο που εμπνέει σεβασμό.

10) Με τον ερχομό του ο Παναθηναϊκός είναι βέβαιο ότι θ’ ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με την αγορά της Λατονικής Αμερικής, που είναι αλήθεια ότην είχε εγκαταλείψει για χρόνια και με την οποία άνοιξε παρτίδες τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγή: sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News