Ζέκα: "Συνηθισμένος στην πίεση στον Παναθηναϊκό"

Σιγά μην το 'χανε!

Ο Κάρλος Ζέκα μίλησε στην επίσημη σελίδα της Κοπεγχάγης και δήλωσε πως θα καταφέρει να δουλέψει υπό πίεση λόγω…Παναθηναϊκού!

Αναλυτικά:

Καλώς ήρθες στην Κοπεγχάχη πως αισθάνεσαι μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής σου;

“Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Χαρούμενος που βρέθηκα με τους νέους μου συμπαίκτες, με τους ανθρώπους στο κλαμπ. Τους γνώρισα όλους, έκανε προπόνηση και ένιωσα πολύ όμορφα. Και είμαι ευχαριστημένος που είμαι εδώ”.

Ποιες ήταν οι σκέψεις σου όταν υπόγραψες το συμβόλαιο σου και γιατί διάλεξες να έρθεις στην Κοπεγχάγη;

“Πρώτα απ’ όλα ο σύλλογος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να με φέρει εδώ και μπορώ να καταλάβω ότι με ήθελαν αρκετά ώστε να γίνω μέλος της ομάδας. Και όταν νιώθεις πως σε θέλουν και σου δίνουν ότι χρειάζεται για να δουλέψεις σε ένα σύλλογο με πνεύμα νικητή και πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη ευχαρίστηση να ενσωματωθείς σε αυτό. Τώρα είναι ώρα να δουλέψουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Τι μπορείς να μας πεις για τον εαυτό σου, πως είσαι σαν παίκτης;

“Μπορώ να πω ότι είμαι μαχητής. Δεν θέλω να χάνω τη μπάλα, μια μονομαχία, και θα παλέψω για κάθε μπάλα μέχρι το τέλος. Είμαι ένας παίκτης με μεγάλο πάθος για ότι κάνω. Παίζω με πάθος, παλεύω όλη την ώρα και κυρίως προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου”.

Έπαιξες πρόσφατα με την Εθνική Ελλάδος, ήσουν αρχηγός του Παναθηναϊκού και εδώ θα έχεις το “Ν10”. Πολλές οι απαιτήσεις, πως θα διαχειριστείς και θα αντέξεις αυτή την πίεση;

“Είμαι συνηθισμένος στην πίεση γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν ένα μεγάλο κλαμπ, ακόμα είναι, με πολλές απαιτήσεις και πολλούς φιλάθλους οπότε και εκεί οι απαιτήσεις ήταν ψηλές. Γνωρίζω ότι και εδώ υπάρχουν ψηλές απαιτήσεις και θα παλέψω για όλους αυτούς τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ.

Οπότε η πίεση για μένα εδώ είναι να αποδείξω ότι αυτοί οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα είχαν δίκιο και να μην τους απογοητεύσω πρώτα απ’ όλα αλλά και να μην απογοητεύσω τους συμπαίκτες μου και όλη την οικογένεια της Κοπεγχάγης”.

Έχεις και ηγετικές ικανότητες από τη στιγμή που ήσουν τόσα χρόνια αρχηγός στον Παναθηναϊκό. Πως θα τις περάσεις αυτές στη νέα σου ομάδα; 

“Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα με την εμπειρία που έχω. Έχουμε τον αρχηγό μας, θα είμαι εδώ για να τον βοηθήσω όχι μόνο αυτόν, αλλά όλους τους παίκτες με κάθε τρόπο και με την εμπειρία μου στο γήπεδο. Να τους καθοδηγώ, να δίνω τα πάντα στη διάρκεια του παιχνιδιού”.

Τι είναι αυτό που περιμένεις πως και πως τώρα στην Κοπεγχάγη;

“Ανυπομονώ να φέρω την ομάδα στο επίπεδο που ήταν. Όχι μόνο εγώ αλλά όλοι μας. Περιμένω να παίξω στο στάδιο μας γιατί όλοι λένε ότι είναι εκπληκτικό και στο τέλος περιμένω να πάρω τους τίτλους. Κάτι στο οποίο είναι συνηθισμένοι στο κλαμπ καθώς είναι νικητές”.

Πάμε ταμείο με προγνωστικά Eurobasket 2017 και «μπόμπες» από Ισπανία και Φινλανδία: Προγνωστικά στοιχήματος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News