Υποκλίθηκε σε Παναθηναϊκό και ΟΑΚΑ ο Μπογκντάνοβιτς

Επιπλέον "πονοκέφαλος" στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε

Ο σταρ της Φενέρ Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς υποκλίθηκε στον Παναθηναϊκό και στην έδρα του σε συνέντευξη που έδωσε εν όψει των play off της Euroleague.

Αναλυτικά:

«Ήταν μία πραγματικά σκληρή σεζόν, τουλάχιστον για εμένα. Έχασα πολλά παιχνίδια, ενώ ένας από τους στόχους μου ήταν να παίξω και στα 30 ματς της regular season και να μπορώ να είμαι ανταγωνιστικούς κόντρα σε όλους. Πέραν τούτου, μπορώ να πω πως η regular season ήταν ενδιαφέρουσα. Ήταν πραγματικά ωραία και πιο ενθουσιαστική για τους φίλους του μπάσκετ. Σίγουρα, είναι καλύτερη σε σχέση με πριν. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν και δεν θα έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Όλοι είναι πίσω τώρα, έτοιμοι να παίξουν. Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στην προηγούμενη εβδομάδα, όπως και ο Τζίζι Ντατόμε. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε γεμάτο ρόστερ φέτος, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή. Όλοι είναι υγιείς και ελπίζω να μείνουμε έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό είναι που θέλουμε από εδώ και πέρα. Ο Κώστας είναι πολύ σημαντικός για εμάς, όπως και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες. Κάποιος με ρώτησε πριν από μήνες πώς μπορεί να παίξει η ομάδα χωρίς εμένα και είπα ότι πρόκειται για μια ομάδα που τους χρειάζεται όλους. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε έτσι και είμαστε πολύ καλοί όταν όλοι είναι διαθέσιμοι. Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα και να αλλάξουμε το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Παίζουμε μέσα στη ρακέτα, μακριά από αυτή και είμαστε απρόβλεπτοι όταν έχουμε γεμάτο ρόστερ. Αυτό είναι το πλεονέκτημά μας.

Και εγώ παίζω καλύτερα. Είχα ένα καλό ματς με την Μπαρτσελόνα. Ήταν πολύ όμορφο ότι τελειώσαμε την regular season με νίκη, παρά το γεγονός ότι δεν παίξαμε καλά εκείνο το βράδυ. Στο τέλος, πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Όλα ξεκινούν τώρα και αν πετύχουμε στα πλέι οφ, όλοι θα ξεχάσουν την regular season μας, γιατί μόνο τέσσερις ομάδες θα επιβιώσουν και θα είναι οι καλύτερες της Euroleague. Υπάρχουν τρεις ομάδες από την Κωνσταντινούπολη στα πλέι οφ, αλλά καμία δεν έχει πλεονέκτημα έδρας. Ακόμα και έτσι, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Το να έχεις το πλεονέκτημα έδρας είναι σπουδαίο, αλλά μπορεί να σου φέρει και επιπλέον πίεση να πάρεις αυτά τα δύο ματς στο “σπίτι” σου, γιατί αν δεν το κάνεις, όσα έκανες για να φτάσεις στο πλεονέκτημα χάνονται σε ένα ματς. Δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτείς τι θα γίνει αν νικήσεις. Πρέπει να δεις ένα ματς τη φορά και να δείξεις πως είσαι η καλύτερη ομάδα της σειράς.

Πρώτα από όλα, θέλουμε να πάμε στο Final Four για όλο τον κόσμο που μας στηρίζει και για όλους τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, θέλουμε να πάρουμε την σειρά για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μας δίνει κίνητρα και μας κρατάει ακόμα πιο συγκεντρωμένους. Αυτή είναι η τέταρτη σεζόν του εδώ και μέχρι τώρα όποτε έχει πάει η Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ έχει ηττηθεί. Αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο και για εμάς, γιατί θα πρέπει να νικήσουμε τουλάχιστον μία φορά στο ΟΑΚΑ, αν θέλουμε να πάμε στο Final Four. Νικήσαμε στη σειρά των πλέι οφ πέρυσι, αλλά αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση τώρα. Πέρυσι νικήσαμε 3-0 την Ρεάλ Μαδρίτης, πήγαμε στο Final Four και φτάσαμε στον τελικό. Την προηγούμενη χρονιά η Φενέρμπαχτσε έφτασε στα ημιτελικά. Ελπίζω τουλάχιστον να προκριθούμε στο Final Four, ακόμα και αν η σειρά των πλέι οφ είναι δυσκολότερη και να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία στο Final Four! Θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη και έχουμε πολλούς οπαδούς μας εκεί. Φυσικά, αυτό από μόνο του αποτελεί ένα κίνητρο για να προσπαθήσουμε, αλλά δεν το σκεφτόμαστε τόσο τώρα. Είμαστε προσηλωμένοι στα ματς που πρέπει να παίξουμε στο ΟΑΚΑ. Μόνο σε αυτά.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια σκληρή ομάδα, αυτό δεν αποτελεί μυστικό. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο. Αξίζουν την επιτυχία που έχουν ως τώρα, έχουν παίξει πολύ καλά, ειδικά κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Θα πρέπει να κάνουμε τρομερά πράγματα για να νικήσουμε εκεί, γιατί έχουν το ίδιο δέσιμο με τους οπαδούς τους που έχουμε και εμείς στην έδρα μας με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε. Πάντως, έχουμε εμπειρίες από τέτοια γήπεδα και έχουμε παίξει σε αντίστοιχη ατμόσφαιρα. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό στα ματς. Η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή στα πλέι οφ, όλοι θέλουν να είναι εκεί! Πρέπει να είσαι δυνατός στην έδρα σου και ο κόσμος το ξέρει, γι’ αυτό και δημιουργεί την καλύτερη ατμόσφαιρα. Μπορείς απλά να δεις τα πλέι οφ στην Πόλη πέρυσι για να καταλάβεις για τι μιλάω. Ήταν απίστευτη! Την ίδια ώρα, μπορεί να είναι η τελευταία φορά που θα δουν την ομάδα τους στην έδρα τους για την Euroleague της τρέχουσας σεζόν, οπότε ο κόσμος σε… σπρώχνει ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για την πιο τρελή ατμόσφαιρα της σεζόν και τα καλύτερα εντός έδρας ματς.

Όσο για το Fantasy, παίζω άσχημα τελευταία, αλλά δεν είμαι πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό τώρα. Αν ήμουν συγκεντρωμένος πιστεύω θα νικούσα! Πρέπει να συγκεντρωθώ στην Φενέρμπαχτσε, την ομάδα μου. Μπορώ να τα πάω καλύτερα στο Fantasy, αλλά η ομάδα μου έρχεται πρώτη, αυτό είναι το πνεύμα!

Πίσω στα πλέι οφ: όλοι θέλουν να παίζουν τέτοια ματς. Τα πλέι οφ είναι η μόνη φορά που παίζεις τόσα παιχνίδια κόντρα στον ίδιο αντίπαλο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ήρθα η ώρα να δείξουμε πως είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι δύσκολο να νικήσεις τρεις φορές μια ομάδα που είναι καλύτερη από τη δική σου και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δεις ποιος αξίζει να προκριθεί στο Final Four και ποιος όχι. Είναι μια ευκαιρία για τις ομάδες που έπαιξαν εξαιρετικά μέσα στη σεζόν να δείξουν πόσο καλές είναι. Οπότε, προς το παρόν, θέλουμε να μείνουμε σε αυτά και να προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ!».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News