Τι γλιτώνει και τι πληρώνει το «Τριφύλλι» για Τσάβες;

Τι γλιτώνει και τι πληρώνει το «Τριφύλλι» για Τσάβες;

Στις 15 Αυγούστου ο Παναθηναϊκός έκανε το μπαμ στην μεταγραφική αγορά, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ευρώπη την «σημαία» της Μπόκα Τζούνιορς, τον Αντρές Τσάβες. Η θητεία του στο «Τριφύλλι» θεωρείται πλέον «τελειωμένη» και ο σύλλογος καλείται να καλύψει υπέρογκα ποσά σε βάθος τριετίας. Τι πληρώνει και τι… γλιτώνει ο Παναθηναϊκός από την άσχημη ροπή των πραγμάτων;

Ο Παναθηναϊκός αγόρασε το 50% του Αντρές Τσάβες, έχοντας υπογράψει ότι θα πληρώσει το ποσό του 1,350,000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα τα μοιραστεί η Μπόκα Τζούνιορς με την Μπάνφιλντ.

Οι ετήσιες απολαβές του «Comandante» φτάνουν τις 650.000 ευρώ και με την φορολογία περίπου τα 1,2 με 1.300.000 ευρώ. Ο παίχτης υπέγραψε με τους πράσινους μέχρι το 2020, οπότε, το προκαθορισμένο ποσό φτάνει τα 4.000.000 ευρώ(!) (χωρίς τα υπογεγραμμένα μπόνους συμμετοχών, τερμάτων και τίτλων).

Όταν έρθουν απέναντι στο νόμο οι Παναθηναϊκός και Τσάβες, η κάθε πλευρά θα έχει από ένα ισχυρό «όπλο». Ο μεν Παναθηναϊκός θα ισχυριστεί ότι ο Αργεντινός στράικερ ταξίδεψε στην Αργεντινή δίχως άδεια, ενώ ο δε Τσάβες από την μεριά του, ότι δεν έχει λάβει ολόκληρη την δόση του Νοέμβρη.

Κανένας βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει από σήμερα, εάν οι δύο πλευρές θα βρουν τελικά την χρυσή τομή και δεν υπάρξει περαιτέρω επέκταση του θέματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα υποχρεωθεί να αγοράσει και το έτερο 50% του παίχτη, αφού ο Τσάβες δεν θα πρόκειται να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα για τη σεζόν 2017-2018.

Μία προσοδοφόρα λύση θα ήταν να πουληθεί ο Τσάβες σε έναν έτερο σύλλογο και να επιτευχθεί η πλήρη απόσβεση των χρημάτων της αγοράς του από τον Παναθηναϊκό. Πάντως, το θέμα θα λήξει πριν τον ερχομό του νέου έτους και ο «Comandante» δεν θα ανήκει πια στους πράσινους.

Καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο ατζέντης του παίχτη, Αλεχάνδρο Ντι Μπαρτόλο, ο οποίος θα επικοινωνήσει τόσο με τον πελάτη του, όσο και με τους ανθρώπους της «Μπόκα».

Η ουσία είναι ότι στο οικονομικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός θα επωφεληθεί από την όλη ιστορία, ενώ στο αγωνιστικό δεν θα στερηθεί και πολλά (μέχρι τον Δεκέμβρη ο Τσάβες είχε σκοράρει δύο γκολ).

Επιμέλεια: Νότης Καμπέρης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News