Τα τρία DNP με την ΑΕΚ

Τα τρία DNP με την ΑΕΚ

Το μέταλλο του Παναθηναϊκού Superfoods το έδειξε για μια ακόμα φορά στον αγώνα με την ΑΕΚ. Αυτός ήταν ο τρίτος αγώνας για τους «πράσινους», μιας και προηγήθηκαν οι αναμετρήσεις με τις Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ και Μαπσκόνια στη Βιτόρια, αλλά άλλο ήταν το γεγονός που κέντρισε το ενδιαφέρον.

Ο Τσάβι Πασκουάλ πορεύτηκε με 9 παίκτες, μιας και οι Αντώνης Φώτσης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Λευτέρης Μποχωρίδης δεν μπήκαν ούτε δευτερόλεπτο στο παρκέ και ο Καταλανός τεχνικός δείχνει συνεχώς με ποιους θα πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο υπαρχηγός του Τριφυλλιού έχει αγωνιστεί φέτος τα πιο λίγα λεπτά στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την επιστροφή του το 2013 και σίγουρα να μην τον βλέπουμε στο παρκέ είναι περίεργο. Συγκεκριμένα έχει 16:22 μέσο όρο λεπτών συμμετοχής και η παραγωγικότητα του δεν είναι η ενδεδειγμένη, μιας και έχει μόλις 4.9 πόντους μέσο όρο και 3.4 ριμπάουντ και δε θυμίζει το «batman», με το φαρμακερό του τρίποντο.

Έτσι όπως πήγε η αναμέτρηση με την Ένωση θα μπορούσε να πάρει κάποια λεπτά, ώστε να ξεκουράσει τον Σίνγκλετον, μιας και οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στους ψηλούς ήταν στα μέτρα του, αλλά και σε πολλά άλλα παιχνίδια δεν έχει δείξει τον παίκτη του παρελθόντος.

Από την άλλη στα ίδια λεπτά συμμετοχής έχει και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος όμως παίρνει αρκετές ευκαιρίες, πλην του αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά τις περισσότερες φορές δεν τις εκμεταλλεύεται. Ο νεαρός άσος αγωνίζεται μ.ο 16:39 στο πρωτάθλημα και έχει 4 πόντους και 2.3 ριμπάουντ συνολικά, αλλά με τα προσόντα που έχει αυτά τα νούμερα δεν δικαιολογούνται για το ταλέντο που έχει, μιας και στην ηλικία του θεωρείται ένας από τους καλύτερος φόργουορντ στην Ευρώπη, αλλά μία το πολυετές συμβόλαιο του αλλά και τη δουλειά που πρέπει να κάνει πρέπει να δείξει τους λόγους που τον έχουν ως τον παίκτη της επόμενης δεκαετίας.

Τέλος ο Λευτέρης Μποχωρίδης, παρόλο που στη θέση του έχει τους Καλάθη και Τζέις, δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί στο rotation του Πασκουάλ και έχει πάρει τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από όλους. Ο Έλληνας γκαρντ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε 5 αγώνες, ενώ σε όσους έχει παίξει δεν έχει πολλά λεπτά συμμετοχής. Συνολικά έχει 9:30 λεπτά μ.ο. και 3 πόντους, παρόλο που σε αγώνες με ομάδες από το κάτω ράφι δεν έδειξε κάτι το συγκλονιστικό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Μετά το τέλος της σεζόν ο Τσάβι Πασκουάλ ξέρει περίπου ποιους παίκτες θέλει να έχει στη διάθεση του και ποιες κινήσεις θα πρέπει να κάνει στην ενίσχυση. Λογικά ο Φώτσης διανύει την τελευταία του χρονιά, ενώ πολύ δύσκολα θα συνεχίσει και ο Μποχωρίδης και από τους ξένους, την πόρτα της εξόδου ίσως δει ο Ντεμίτρις Νίκολς και μπορεί και ο Κένι Γκάμπριελ.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Φανίδη

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News