Τα πάντα για το Κύπελλο θα δώσει ο Εμποκού

Τα βρίσκουν μέχρι 20/6, ειδάλλως «παίζει» μέχρι και υποβιβασμός!

Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, μιας και είναι ο μόνος τίτλος που είναι εφικτός, με τον Πολ Ζοσέ Εμποκού να δίνει το… σύνθημα.

Ο Αφρικανός άσος των “πρασίνων” μίλησε στην εφημερίδα “Πράσινη” και αναφέρθηκε στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, όπου δίνει στην ομάδα του ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, το μηδέν στην άμυνα που θα παίξει μεγάλο ρόλο και ότι οι παίκτες “θύμωσαν” με την ήττα τους στην Τούμπα.

Αναλυτικά:

-Τι διαφοροποιήσατε στο παιχνίδι του Κυπέλλου, πέρα από τα πρόσωπα, και ήρθε η νίκη για τον Παναθηναϊκό;

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε όλα όσα έπρεπε να γίνουν για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δουλέψαμε σκληρά, πιέσαμε, κάτι που μας έλειψε στον αγώνα πρωταθλήματος. Όμως, τα κάναμε όλα αυτά σήμερα και αυτό ήταν καλό, δούλεψε υπέρ μας και καταφέραμε να πάρουμε μια καλή νίκη».

-Θεωρείς πως το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο είναι ικανό να σας δώσει την πρόκριση;

«Το να κερδίζεις είναι πάντα καλό. Ξέρουμε φυσικά πως υπάρχει και ο επαναληπτικός, οπότε θα πρέπει κι εκεί να είμαστε το ίδιο καλοί για να πάρουμε τη νίκη και να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου».

-Πόσο σημαντικό ήταν για την ομάδα που κράτησε το «μηδέν» σε έναν πρώτο ημιτελικό εντός έδρας;

«Πάντα στα διπλά παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην δέχεσαι γκολ στην έδρα σου. Εμείς το καταφέραμε αυτό και τώρα θα πάμε εκεί για να κρατήσουμε και πάλι το «μηδέν», αναζητώντας όμως κι ένα γκολ στην επίθεση που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στον τελικό».

-Ο τρόπος που έχασε η ομάδα στην Τούμπα, σας πείσμωσε για το ματς του Κυπέλλου;

«Ναι θυμώσαμε, λίγο, αλλά όχι με την κακή έννοια. Απλά είχαμε ακόμα περισσότερο επιθυμία να τους κερδίσουμε».

-Θεωρείς πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει ως το τέλος του δρόμου και να πάρει το τρόπαιο;

«Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αλλά ο δικός μας στόχος είναι να πάμε στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News