Τα οικονομικά κέρδη και μη από τη μετακόμιση στην Παιανία

Παιανία

Η ενδεχόμενη μετακόμιση του Παναθηναϊκού στην Παιανία έχει φέρει ικανοποίηση στους ανθρώπους της ομάδας, μιας και μετά από σχεδόν 4 χρόνια οι “πράσινοι” θα βρεθούν σε ένα προπονητικό κέντρο, που θεωρείται το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, με βάση των υποδομών που διαθέτει.

Όμως πρέπει να εξετάσουμε ορισμένα δεδομένα που προκύπτον στο ενοίκιο που θα καταβάλει η ομάδα στον Γιώργο Βαρδονογιάννη, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρίσκεται στην ιδιοκτησία του. Στη διετούς ισχύς σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον “καπετάνιο” τον περασμένο Δεκέμβριο για τη χρήση, μέρους των εγκαταστάσεων της Παιανίας απ’ την Ακαδημία του συλλόγου, προβλεπόταν ετήσιο μίσθωμα 120.000 ευρώ, συν τα λειτουργικά έξοδα των συγκεκριμένων χώρων (τα δύο κεντρικά γήπεδα με χόρτο, αποδυτήρια κλπ).

Πλέον, οι “πράσινοι” είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν ένα αρκετά μεγαλύτερο φιξ ποσό κάθε χρόνο, για τη συνολική ενοικίαση του προπονητηρίου, με μία σημαντική προϋπόθεση, να καλύπτονται τα έξοδα της συνολικής συντήρησης του κέντρου απ’ τον ιδιοκτήτη του προπονητικού, Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Μία ακόμα πολύ σημαντική παράμετρος της συγκεκριμένης εξέλιξης είναι το οικονομικό όφελος που θα υπάρξει από την μετακόμιση του Παναθηναϊκού στην Παιανία, καθώς θα γίνει χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος, πέραν των εξόδων συντήρησης των εγκαταστάσεων που υπολογίζεται περίπου στις 50.000€ μηνιαίως.

Παρότι οι οικονομικοί όροι δεν έχουν γίνει γνωστοί, η επινοικίαση από την πλευρά Βαρδινογιάννη θα έχει συμβολικό τίμημα και δε θα επιβαρύνει ουσιαστικά τον προϋπολογισμό του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι κάτι που θα διευκρινιστεί όταν γίνει γνωστή και επίσημα η συμφωνία.

Παράλληλα όμως σε σχέση με το οικονομικό όφελος θα πρέπει να συνυπολογιστούν δυο δεδομένα: Α) Το κέρδος που θα προκύψει από την επινοικίασή του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί. Β) Η ΠΑΕ θα γλιτώσει ένα σημαντικό ποσό που δαπανάται τώρα προκειμένου η ομάδα να μένει σε ξενοδοχεία πριν από τους αγώνες που γίνονται εντός του Λεκανοπεδίου.

Όσο αφορά τώρα το Κορωπί, ο Γιάννης Αλαφούζος θα ήθελε να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις, αλλά αυτή η προοπτική» δεν υπάρχει. και δεν είναι ότι δεν θα ήθελε να το επιχειρήσει, αλλά δεν μπορεί για λόγους πολύ πιο σοβαρούς, μιας και εμπλέκεται το κράτος.

Το πολεοδομικό καθεστώς στην περιοχή του Κορωπίου που βρίσκεται το προπονητήριο του Παναθηναϊκού, δεν επιτρέπει να σηκωθεί ούτε ένα τειχάκι παραπάνω, για νέες εγκαταστάσεις ή και ακόμη σε μεγάλες «παρεμβάσεις» πάνω στις υπάρχουσες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News