"Τα δύσκολα έρχονται, πρέπει να είμαστε έτοιμοι"

[ads]Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ανανέωσε το blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και αναφέρθηκε στην εμπειρία από το ταξίδι στην Κίνα, καθώς και στον βαθμό ετοιμότητας του «Τριφυλλιού».

Αναλυτικά το blog του Ραντούλιτσα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

«Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία η συμμετοχή μας στο Euroleague Asia Tour. Είμαι σίγουρος πως το αποδείξαμε στα δύο παιχνίδια που δώσαμε εκεί. Παίξαμε σοβαρά απέναντι και στις δύο ομάδες, αφενός γιατί σεβόμαστε κάθε ομάδα, αφετέρου γιατί βρισκόμαστε στο στάδιο που προσπαθούμε να βρούμε χημεία και να μάθουμεε να παίζουμε μαζί.

Η Κίνα είναι ένας διαφορετικός κόσμος είτε μιλάμε για τον τρόπο ζωής είτε για το μπάσκετ. Καταλάβαμε οτι οι άνθρωποι εκεί αγαπούν το μπάσκετ και αυτό φαίνεται από τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στην προσπάθεια να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα.

Βρεθήκαν στην Κινα εκπροσωπώντας την μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, την Ευρωλίγκα, και έναν γίγαντα της Ευρώπης, τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ θετικό που δύο διαφορετικοί κόσμοι ενώθηκαν, μιλώντας την γλώσσα του μπάσκετ.

Παράλληλα, ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση να συμμετέχω στο εξαιρετικό πρόγραμμα One Team και να βρεθώ τόσο κοντά σε μικρά παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να μάθουν πράγματα από εμάς. Τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα των παιδιάς μάς γέμισαν χαρά.

Εμείς, ως Παναθηναϊκός, είχαμε μία καλή ευκαιρία να περάσουμε μερικές μέρες μαζί και αυτό είναι θετικό γιατί πολλοί από εμάς είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες τον προηγούμενο καιρό. Ηταν ένα σημαντικό στάδιο στην προσπάθεια να μάθουμε να παίζουμε όλοι μαζί όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Μην ξεχνάτε πως τα δύσκολα έρχονται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Κινέζους για τη φιλοξενία και την αγάπη που μάς έδωσαν».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News