Τα δύο βήματα πριν τη χρηματοδότηση του γηπέδου

Επενδυτής από το εξωτερικό για το γήπεδο

To νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι πιο κοντά απο ποτέ και παρόλο που ο Δημήτρης Μπαλτάκος προσπαθεί να μην λέει πολλά, άπαντες γνωρίζουν πως το πρότζεκτ βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο.

Για να μετατραπούν σε ουσιαστικές κινήσεις οι συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες πρέπει να γίνουν κάποια συγκεκριμένα βήματα.

Η είδηση του νέου γηπέδου ήρθε ξαφνικά να δώσει χαμόγελο σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που χρειάζονται κάτι διαφορετικό απο το ιστορικό μεν αλλά όχι κατάλληλο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι συζητήσεις είναι σε καλό στάδιο όμως τώρα πρέπει να μετατραπούν σε ουσία.

Αρχικά, θα αποτυπωθούν εγγράφως όλα όσα ειπώθηκαν στο ραντεβού της Πέμπτης απο τον Ερασιτέχνη, την Κυβέρνηση και τον Δήμο Αθηναίων ώστε να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε κενό. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν περάσει πολλά με την ιστορία του Βοτανικού για αυτό είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα επίσημα έγγραφα και τις συμφωνίες.

Έπειτα θα είναι η δουλειά της Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής να βρουν πως θα νομοθετήσουν το πλάνο για την “Νέα Αθήνα” που περιλαμβάνει και το καινούριο γήπεδο στο Γουδή. Ώστε να ξεκινήσουν οι νομοθετικές διαδικασίες θα πρέπει να ακυρωθεί πρώτα η “Διπλή Ανάπλαση” του Βοτανικού. Προφανώς και η Κυβέρνηση αυτό θέλει να γίνει το γρηγορότερο.

Τελευταίο και σημαντικότερο βήμα είναι το θέμα της χρηματοδότησης. Αφού θα έχουν λυθεί όλα τα θεσμικά και νομοθετικά προβλήματα, άπαντες θα επικεντρωθούν στην χρηματοδότηση. Γνωρίζουμε ήδη πως η Alpha Bank, ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρότζεκτ είτε με δανειοδότηση είτε με χρηματοδότηση. Επίσης υπάρχουν ήδη επαφές με ξένη εταιρεία που θα αποτελέσει τον κύριο επενδυτή. Φυσικά για φτάσουμε στο σημείο συμφωνίας θα πρέπει να έχει τελειώσει το γραφειοκρατικό και θεσμικό κομμάτι και το όνειρο της “Νέα Αθήνας” θα καταστεί υλοποιήσιμο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News