Συνεχίζει να προκαλεί η Ευρωλίγκα

Ευρωλίγκα

O επικεφαλής διαιτησίας της Ευρωλίγκας, Ρίτσαρντ Στόουκς αποφάνθηκε πως στο φάουλ που κέρδισε ο Τζέιμς στο παιχνίδι με την Εφές, η απόφαση ήταν λανθασμένη αλλά οριακή και για αυτό δεν τιμωρήθηκαν οι διαιτητές.

Έχει καταντήσει πραγματικά κουραστική η ίδια ιστορία κάθε εβδομάδα. Οι διαιτητές της Ευρωλίγκας, έχουν βάλει στο μάτι τον Παναθηναϊκό και με εντολές άνωθεν τον “σφάζουν” σε κάθε ευκαιρία.

Σε κάθε αγώνα στο ίδιο έργο θεατές. Επί 18 αγωνιστικές η Ευρωλίγκα δεν σέβεται τον αυτοκράτορα της διοργάνωσης, με αηδιαστική αντιμετώπιση.

Φάουλ υπέρ του Εξάστερου που δεν σφυρίζονται, παραβάσεις κατά της ομάδας που δεν υπάρχουν. Συχνά, βλέπουμε παραβάσεις πέντε και 8 δευτερολέπτων που οι διαιτητές “κλείνουν” τα μάτια, φάσεις που οι διαιτητές βλέπουν στο βοηθητικό instant replay και παρόλα αυτά δεν αλλάζουν τις τερατώδεις αποφάσεις τους. Στο ματς με τον Οσφπ οι βολές είχαν φτάσει στο 28-9 και ούτε μίλησε κανείς ούτε μπλουζάκια είδαμε στις κερκίδες που να σχολιάζουν αυτό το γεγονός…

Και μετά από όλα αυτά, αντί να υπάρξει μία συγγνώμη, έρχεται η Ευρωλίγκα και επιπλήττει τους διαιτητές του αγώνα με την Εφές γιατί λέει έπρεπε να δοθούν δύο βολές στο φάουλ πάνω στο Τζέιμς και όχι τρεις. Σε ένα ματς -και μάλιστα εντός έδρας- με τον αντίπαλο να κερδίζει συνεχώς φάουλ, με τις βολές στο 8-26, έπρεπε με το έτσι θέλω να δώσουν δύο βολές για να νικήσει η Εφές. Δεν υπάρχει ντροπή ήθελα να ήξερα.

Όταν ειδικοί προπονητές, δημοσιογράφοι και άλλοι άνθρωποι του αθλήματος έχουν παραδεχθεί πως η περίπτωση είναι ξεκάθαρη έρχεται ο κύριος Στόουκς με εντολή του Μπερτομέου να μιλήσει για τραγικό λάθος των διαιτητών και πως δεν τιμωρούνται καθώς η φάση είναι οριακή. Είναι γνωστή η αντιπάθεια του Καταλανού παράγοντα προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου εδώ και χρόνια όμως πρέπει να τηρούνται και τα προσχήματα αν θέλουμε να μιλάμε για σοβαρή διοργάνωση. Και στην τελική, σεβασμό στην ομάδα που έχει προσφέρει τα περισσότερα την τελευταία δεκαπενταετία στη διοργάνωση θα έπρεπε να δείχνουν όλοι αυτονόητα. Αλλά μάλλον κάποιοι θέλουν το κακό του Παναθηναϊκού και φαίνεται να είναι πολλοί.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News