Στήριξη και υπομονή

«Ο Πασκουάλ μπορεί να φτιάξει τον Παναθηναϊκό»

Ο “Εξάστερος” ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη του Τσάβι Πασκουάλ και πλέον το μόνο που χρειάζεται είναι στήριξη και υπομονή. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης
[ads2]
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για πρώτη φορά μετά την εποχή Ομπράντοβιτς βάζει τις βάσεις για έναν κυρίαρχο Παναθηναϊκό. Ικανοποίησε όλες τις καλοκαιρινές επιθυμίες του Αργύρη Πεδουλάκη με πολλούς παίκτες από το πάνω ράφι (Σίνγκλετον, Μπουρούσης, Τζέιμς, Ρίβερς), διόρθωσε νωρίς το λάθος με την παραμονή του Αργύρη Πεδουλάκη και έφερε έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους προπονητές και, τέλος, δείχνει διατεθειμένος να ικανοποιήσει τα “θέλω” και του Πασκουάλ με νέες μεταγραφές!

Φυσικά, θα χρειαστεί χρόνος να προσαρμοστούν οι παίκτες στα νέα δεδομένα και για αυτό ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει αυτή την (σωστή) προσπάθεια που γίνεται από την ΚΑΕ και να κάνει υπομονή σε τυχόν κακές εμφανίσεις ή ατυχή αποτελέσματα (κυρίως στην Ευρωλίγκα). Ο Πασκουάλ παίζει πιο επιθετικό μπάσκετ σε σχέση με τον προκάτοχό του και έτσι οι παίκτες του “τριφυλλιού” θα πρέπει να αφομοιώσουν -ξανά από την αρχή- νέα συστήματα. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε ένα χρονικό σημείο που βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν.

Τέλος, θα ήθελα να μιλήσω και για το πλάνο της “ελληνοποίησης” που επιτέλους δείχνει να εγκαταλείπεται. Το συγκεκριμένο πλάνο, από την αρχή δεν δομήθηκε σωστά. Για να κάνεις “ελληνοποίηση” δεν αρκεί μόνο να κάνεις ένα “παιδομάζωμα” από νεαρούς, άπειρους παίκτες. Έπρεπε εξ αρχής να έρθουν παίκτες όπως ο Μπουρούσης, ο Ζήσης, ο Μάντζαρης κλπ να πλαισιώσουν τους νεαρούς και τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Κώστα Τσαρτσαρή, που μαζί με τους Γιάνκοβιτς και Παππά ήταν οι μόνοι “ψημένοι” Έλληνες σε εκείνο το χρονικό σημείο. Ακόμη, οι περισσότεροι από τους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν, είτε δείχνουν πως ακόμη δεν μπορούν να στηρίξουν την πράσινη φανέλα σε επίπεδο ανδρικής ομάδας (Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης), είτε αποχώρησαν γιατί κρίθηκε ότι δεν κάνουν (π.χ. Κόνιαρης). Τα πλάνα “ελληνοποίησης” είναι καλά για ομάδες τύπου Πανιωνίου και Ρεθύμνου, όχι για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η Ελλάδα δεν αποτελεί (πλέον) κάποια υπερδύναμη στο μπάσκετ, όπως π.χ. οι Ισπανοί. Κανένας δεν θα είχε πρόβλημα αν η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε “ισπανοποίηση”, καθώς υπάρχουν αρκετοί Ίβηρες οι οποίοι είναι παίκτες υψηλού επιπέδου άσχετα από την ηλικία τους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News