Στην πέμπτη θέση η ανατροπή-ΕΠΟΣ του Παναθηναϊκού!

Στην πέμπτη θέση η ανατροπή-ΕΠΟΣ του Παναθηναϊκού!

Μετά την επική ανατροπή της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σαν Ζερμέν, το περιοδικό economist “ξεσκόνισε” την ιστορία των επικών ανατροπών. Φυσικά από αυτή την λίστα, δεν θα μπορούσε να λείπει η τεράστια ανατροπή του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα το 1971.

Για την σεζόν 1970-1971 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε στα ημιτελικά τον πανίσχυρο Ερυθρό Αστέρα. To 4-1 υπέρ των Σέρβων στο Βελιγράδι, έδειχνε ότι η πρόκριση είχε κριθεί. Ωστόσο μια μυθική εμφάνιση στον δεύτερο αγώνα, ανέτρεψε εντελώς την κατάσταση.

Με τον Αντωνιάδη να σκοράρει μόλις στο 2ο λεπτό, οι πράσινοι κέρδισαν ελπίδες. Ελπίδες τις οποίες μετέτρεψαν σε μια απίστευτη ανατροπή-πρόκριση. Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55′, ο θρυλικός Αντωνιάδης σκόραρε ξανά, δείχνοντας ότι το θαύμα μπορεί να γίνει.

Υπολειπόμενοι μόλις ένα γκολ για να πάρουν την πρόκριση, οι πράσινοι συνέχισαν να παλεύουν και τελικά ο Καμάρας στο 64ο λεπτό έδωσε σκορ πρόκρισης στο τριφύλλι.

Σύμφωνα με το economist, οι πιθανότητες ανατροπής του σκορ άγγιζαν μόλις το 8%. Παρ’όλα αυτά, οι παίκτες του Φέρνετς Πούσκας διέψευσαν του πάντες, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Wembley.

 

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News