ΣΚΑΝΔΑΛΟ αν δεν κλείσει το ΣΕΦ - Τι λέει ο κανονισμός

ΝΤΡΟΠΗ! Οι αλήτες δεν έγραψαν για τη φωτοβολίδα στο φύλλο αγώνα! (pics)

Ο τρίτος τελικός της Basket Legue φαίνεται να έχει και… 3ο ημίχρονο και θα δούμε τι τιμωρία θα υπάρξει και αν θα εφαρμοστεί άμεσα.

Οι «πράσινοι» αναφέρουν χαρακτηριστικά πως θα είναι το λιγότερο σκάνδαλο να μην τιμωρηθεί το ΣΕΦ, εάν η σειρά των αγώνων πάει σε πέμπτο παιχνίδι.

Από την άλλη οι Πειραιώτες σημειώνουν πως είναι αδύνατο να τραυματίστηκε κάποιος μέσα στη φυσούνα από φωτοβολίδα, από τη στιγμή που ο χώρος είναι προστατευμένος, αλλά για κακή τους τύχη υπάρχει ντοκουμέντο που διαψεύδει τα λεγόμενά τους.

Το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τους τρεις διαιτητές αναφέρει πως «… οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν εντός της φυσούνας καπνογόνο το οποίο παρήγαγε λάμψη και καπνό» . Όμως πρέπει να σταθούμε αλλού. Ό,τι δεν αναφέρει το παραμικρό για όσα καταγγέλλονται από την πλευρά του Τριφυλλιού

Το άρθρο 15 του πειθαρχικού κανονισμού αναφέρει πως «…σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρξει παράβαση των διατάξεων του παρόντος κανονισμού (πειθαρχικό παράπτωμα), που δεν έγινε αντιληπτή από τους διαιτητές ή παρ’ ότι υπέπεσε στην αντίληψή τους, δεν την ανέφεραν στο Φύλλο Αγώνα, κατά παράβαση καθήκοντος, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου κατά το οποίο σημειώθηκε η παράβαση αυτή (είτε πριν από την έναρξη του αγώνα, είτε κατά την διάρκεια του, ή των διακοπών, είτε μετά την λήξη του), σε κάθε όμως περίπτωση πριν από την συμπλήρωση και υπογραφή του Φύλλου Αγώνος (κλείσιμο), αλλά βεβαιώθηκε με έκθεση του Τεχνικού Παρατηρητή του αγώνα, ή της Αστυνομικής αρχής ή με κάθε νόμιμο αποδεικτικό μέσο, επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις».

Έτσι αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να αποδείξει το εν λόγω περιστατικό, τότε μπορεί να υπάρξει τιμωρία του Ολυμπιακού, παρόλο που δεν έχει αναγραφεί κάτι σχετικό στο φύλλο αγώνα.

Όσο για τις προβλεπόμενες ποινές, το άρθρο 22, παρ. β’ του πειθαρχικού κανονισμού αναφέρει πως «… σε περίπτωση επεισοδίων μέσα στο γήπεδο (κερκίδες, αποδυτήρια κλπ.) αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα ή αμέσως πριν από την έναρξη ή αμέσως μετά την λήξη του που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο από 2.000,00 έως 4.400,00 €», ενώ η παρ. γ’ αναφέρει πως «… σε περίπτωση σοβαρών επεισοδίων μέσα στο γήπεδο (κερκίδες, αποδυτήρια κλπ.) αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα ή αμέσως πριν από την έναρξη ή αμέσως μετά την λήξη του που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα δυσφημιστικά για το άθλημα, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού τριών (3) έως τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο από 3.000,00 έως 8.800,00 €».

Στον κανονισμό δεν προβλέπεται συγκεκριμένη ποινή για ρίψη αντικειμένου (π.χ. φωτοβολίδας) στη φυσούνα ή στα αποδυτήρια, παρά μόνο εντός αγωνιστικού χώρου.

Σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα τιμωρίας έδρας του Ολυμπιακού, το ερωτηματικό είναι αν θα εκτίσει πιθανή ποινή την Κυριακή (αν υπάρξει πέμπτος τελικός) ή την επόμενη σεζόν. Το άρθρο 31, παρ. 5 αναφέρει πως «… Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) εκτελούνται την επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία η Κ.Α.Ε. είναι γηπεδούχος, εκτός εάν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο από πέντε ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Για τον υπολογισμό των πέντε (5) ημερών δεν υπολογίζεται η ημέρα έκδοσης της απόφασης και η ημέρα τέλεσης του αγώνα».

Αυτό σημαίνει πως όποια ποινή υπάρξει και να υπάρξει για τον Ολυμπιακό (ακόμη και σήμερα ληφθεί η απόφαση) πράγμα πολύ δύσκολο, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει αναφορά του περιστατικού στο φύλλο αγώνα, δύσκολα θα τελεστεί στον 5ο τελικό.

Έρχεται με… φόρα ο Μπετατζής από την χτεσινή ανατροπή, που πλήρωσε x34… Όλα τα σημερινά προγνωστικά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News