Scouting Report: Λουτσιάνο

Έτσι "έψησε" τον Λουτσιάνο ο Ουζουνίδης!

Ο Παναθηναϊκός έφερε στην Ελλάδα τον Λουτσιάνο Νέβες, αιφνιδιάζοντας αρκετούς και παρακάτω θα αναλύσουμε τι θα δούμε από τον Βραζιλιάνο μάγο.

Ο Νέβες βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία (24) προκειμένου να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Προέρχεται από γεμάτες σεζόν στην Βραζιλία και την Λα Λίγκα (Λεγάνιες), με την οποία πέρσι είχε 27 συμμετοχές, αλλά όχι στη φυσική του θέση. Η φυσική του θέση είναι αυτή του δεύτερου επιθετικού, ωστόσο παίζει και “δεκάρι”. Στην Ισπανία έπαιζε εχτρέμ, κάτι που δεν του πολυταιριάζει.

Παρά το νεαρό (ακόμα) της ηλικίας του, θεωρείται αρκετά έμπειρος παίκτης, καθώς είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της “Σελεσάο” και έχει μετρήσει συνολικά πάνω από 150 παιχνίδια. Είναι αρκετά ταχύς, έχει ποιοτικά χτυπήματα σε στημένα και είναι “ζογκλέρ” στον αγωνιστικό χώρο.

Έχει αξιοπρεπέστατο τελείωμα φάσεων, ωστόσο μεγάλο του ατού είναι -και- οι κάθετες πάσες. Τέλος, διαθέτει καλό μακρινό σουτ και χρησιμοποιεί και αρκετά καλά το αδύναμό του πόδι, το δεξί.

Στα αρνητικά είναι ότι παρουσιάζει “κενά” ανασταλτικά. Δηλαδή, ενώ είναι πολύ καλύτερος ποιοτικά από τον Κλωναρίδη, δεν “σκυλιάζει” στην άμυνα όπως κάνει ο νυν παίκτης της ΑΕΚ. Αρκετές φορές μάλιστα χάνει και τη θέση του, ή τα μαρκαρίσματα στα στημένα του αντιπάλου. Τέλος, δεν έχει ξαναδοκιμαστεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού σε Ευρωπαϊκό κλαμπ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News