Scouting Report: Λούκας Βιάτρι

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΕΑ

Όπως αποκάλυψε το newspao.gr πρώτο ένας από τους παίκτες που εξετάζονται στον Παναθηναϊκό είναι ο Αργεντινός διεθνής Λούκας Βιάτρι της Εστουντιάντες. Επειδή ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην έχουν εικόνα του (όπως έχουν για Μασούντ, Κουρμπέλη κλπ), παρακάτω θα αναλύσουμε το προφίλ του υψηλόσωμου φορ. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Ο 29χρονος επιθετικός μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, αρά αν τελικά αποφασίσει ο Παναθηναϊκός να τον αγοράσει, τότε δεν θα δαπανήσει κάποιο μεγάλο πόσο. Τη φετινή σεζόν μετράει 2 γκολ και 2 ασίστ σε 4 παιχνίδια, ενώ πέρσι σημείωσε άλλα 5 σε 15 εμφανίσεις. Άρα 7 γκολ και 2 ασίστ σε 23 παιχνίδια.

Πρόκειται για ένα “βαρύ” φορ. Πάμε στα θετικά πρώτα. Είναι ψηλός (1.86), είναι ιδιαίτερα δυνατός και τρομερός εκτελεστής με το κεφάλι, ενώ επιπλέον έχει -σε γενικές γραμμές- και αξιόπιστο τελείωμα με τα πόδια. Η ικανότητα που έχει ως “κεφαλοσφαιριστής” μπορεί να βοηθήσει σε “κλειστά” παιχνίδια, στα οποία θα υπάρχουν αρκετές σέντρες. Το ότι έχει βγει και εκτός Αργεντινής, θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί ευκολότερα, αφού ήδη έχει παίξει και σε Ισημερινό, Κίνα, Βενεζουέλα και Μεξικό. Τέλος, “έχει” και το σουτ από απόσταση.

Scouting Report: Λούκας Βιάτρι

Στα αρνητικά τώρα. Πρόκειται για έναν αρκετά αργό ποδοσφαιριστή. Δηλαδή, δεν μπορεί να πάει εύκολα στο 1 εναντίον 1, δεν μπορεί να “πετάξει” την μπάλα μπροστά και να αρχίσει να τρέχει ή να γυρνάει πολύ πίσω και να δημιουργεί όπως κάνει ο Μπεργκ. Επιπλέον, δεν είναι τόσο συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Τέλος, η καριέρα του παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Είχε κάποιες καλές εμφανίσεις στην περίοδο 2008-2012 στην Μπόκα Τζούνιορς, ήταν θετικός και την σεζόν 2013-14 στην Μεξικάνικη Τσιάπας, ενώ θετικό πρόσημο έχουν και οι εμφανίσεις του στην Εστουντιάντες. Από την άλλη πλευρά, δεν κατάφερε να αποδώσει στα τελευταία του δύο χρόνια στην Μπόκα, όπως και επίσης στην κινέζικη Σανγκάη και την Μπάνφιλντ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News