Scouting Report: Άντριαν Πόπα

Πόπα: Αυτός είναι ο Ρουμάνος εξτρέμ που αρέσει στον Ουζουνίδη (vids)

Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται έντονα για τον Άντριαν Πόπα και το newspao.gr σας παρουσιάζει το…καθιερωμένο scouting report για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.

Ο Ρουμάνος της Στεάουα Βουκουρεστίου μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και ο τωρινός μισθός του ανέρχεται στις 150.000 ευρώ/ετησίως. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, που ήταν για 3 χρόνια έναντι 330.000/ετησίως. Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες ενόψει καλοκαιριού, αφού κανείς δεν δίνει τις 800.000-1.000.000 που ζητάει ο πρόεδρος των Ρουμάνων. Το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του έρχεται από ομάδες της Κύπρου, της Τσεχίας, της Τουρκίας (όχι από Φενέρ, Μπεσίκτας ή Γαλατασαράι), της Αυστρίας και της Β’ Γερμανίας για την ώρα.

Σαν ποδοσφαιριστής, διακρίνεται για την εργατικότητά του και τις αντοχές του. Επίσης, είναι ένας ταχύτατος ποδοσφαιριστής που δίνει έμφαση τόσο στα επιθετικά, όσο και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Στα θετικά είναι ότι έχει καλή ηλικία (28), είναι βασικός με την εθνική Ρουμανίας και έχει κάνει πρωταθλητισμό με την παρουσία του στην Στεάουα, με την οποία έχει παίξει και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.  Τέλος, μοιράζει αρκετές ασίστς, κυρίως με κάθετες πάσες. Έχει 58 τελικές πάσες σε 297 παιχνίδια.

Στα αρνητικά του είναι ότι διαθέτει μέτρια σέντρα και πως δεν έχει καλό τελείωμα (39 γκολ σε 297 παιχνίδια). Το τελευταίο αρνητικό έρχεται με το ότι δεν έχει “βγει” ποτέ εκτός Ρουμανίας (έχει παίξει σε Στεάουα, Ουνιβερσιτέα Κλουζ, Γκλόρια Μπουζάου και Κονκόρντια Τσιάνχα) και ίσως χρειαστεί παραπάνω χρόνο προσαρμογής.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News