Ψάχνει ένα...θαύμα ο Παναθηναϊκός!

Περιμένει... δώρο από Κύπρο για να πλησιάσει στους ισχυρούς

Επτά αποκλεισμούς ομάδων που βρίσκονται από πάνω του θέλει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να βρεθεί στους ισχυρούς της κλήρωσης για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον αποκλείσει την Γκαμπάλα.

Συγκεκριμένα, στους ισχυρούς θα βρίσκονται σίγουρα οι Ντιναμό Κιέβου, Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ, Βικτόρια Πλζεν, Μπριζ, Λουντογκόρετς, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η Παρτιζάν και Λέγκια Βαρσοβίας που αποκλείστηκαν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς επίσης και η Αούστρια Βιέννης που προκρίθηκε χθες από τον Γ’ προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από το “τριφύλλι”, την πρόκριση θα πάρουν εκτός απροόπτου οι Ζενίτ, Μίλαν, Έβερτον, Φενέρ, Μπιλμπάο, Μαρσέιγ και Φράιμπουργκ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετά “ανοικτά” ζευγάρια. Η PSV, η Σπάρτα Πράγας και η Μίντιλαντ καλούνται να ανατρέψουν της ήττες του πρώτου τους αγώνα. Οι Τσέχοι είχαν χάσει με 2-0 από τον Ερυθρό Αστέρα στην Σερβια, η PSV υπέστη εντός έδρας ήττα σοκ από την Όσιγιεκ και θα κληθεί να ανατρέψει το σκορ στην Κροατία, ενώ η Μίντιλαντ ηττήθηκε από την Άρκα με 3-2 στην Πολωνία.

Προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να έχουν “κλειδώσει” την πρόκριση έχουν οι: Μπράγκα (1-1 με ΑΪΚ στην Σουηδία), η Γάνδη (είχε μείνει στο 1-1 με την Άλταχ εντός έδρας), ΠΑΟΚ (1-1 με Ολιμπίκ Ντόνετσκ εκτός), Κράσνονταρ (2-1 εντός την Οντ), Μακάμπι (1-0 τον Πανιώνιο στο Τελ Αβίβ)  και Άστρα (0-0 εντός με Ολεξάντρια).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News