Πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό

Πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό

Με πρόστιμο 1.150 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΤΑΑ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα, την Καθαρά Δευτέρα, στον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια της Volley league.

Ο αθλητικός δικαστής της ΕΣΑΠ αθώωσε τους πράσινους από την κατηγορία της υπαιτιότητας του τραυματισμού του Κονσταντίν Τσούπκοβιτς, αφού δεν αποδείχτηκε ότι ήταν αποτέλεσμα ρίψης αντικειμένου, από οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, η απόφαση του αθλητικού δικαστή:

Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 14, 15, 17, 18, 22, 26, 28, 37 και 38 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ.
Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.», όπως αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τον παραστάντα πρόεδρο.

Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα, έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα, το υπ’ αριθ. πρωτ. 2031/17/449834/3.3.2017 έγγραφο του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης της Γ.Α.Δ.Α. και το από 10.3.2017 απολογητικό υπόμνημα).

Ο αθλητικός δικαστής επιβάλλει:

στο ως άνω σωματείο (α) χρηματικό πρόστιμο ποσού εννιακοσίων ευρώ λόγω ομαδικών υβριστικών συνθημάτων κατά αθλητών (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 26§5 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη, ότι μετά τις αναγκαίες συστάσεις δεν χρειάστηκε να διακοπεί ο αγώνας (βλ. φύλλο αγώνα). (β) χρηματικό πρόστιμο ποσού πεντακοσίων ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά τη λήξη του αγώνα (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 28§9 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη την αμέσως προηγούμενη συμπεριφορά του αθλητή του Ολυμπιακού με το Νο 17 (Agamez), που βεβαιώνεται στο το υπ’ αριθ. πρωτ. 2031/17/449834/3.3.2017 έγγραφο της Αστυνομίας και για την οποία τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα από τους διαιτητές.

Τέλος, δεν αποδείχθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο (π.χ. έγγραφο αστυνομίας), ότι ο τραυματισμός του αθλητή με το Νο 18 (Cupkovic) προκλήθηκε από την ως άνω ρίψη αντικειμένων, ενώ και ο ίδιος δεν προέβη σε κάποια καταγγελία σχετικά, είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα, είτε και αργότερα.

Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των χιλίων εκατό πενήντα ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News