Προδοσία και ΤΕΛΟΣ!

Προδοσία και ΤΕΛΟΣ!

Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που πίστεψε και στήριξε, όσο καμία άλλη ομάδα στο παρελθόν.

Ο αποκλεισμός –ξεφτίλα από τον Ατρόμητο σε διπλά παιχνίδια είναι το τέλος μία χρονιάς, που άρχισε τραγικά και τελείωσε ακόμα πιο τραγικά. Διότι για μένα η χρονιά τελείωσε απόψε στο Περιστέρι. Χωρίς καμία δικαιολογία, μα καμία. Με μία διαιτησία, που έπαιξε 50-50 και μία ομάδα μπάχαλο.

[ads2]

Μία ομάδα που φόραγε πράσινες φανέλες και ντρόπιασε την ιστορία του συλλόγου. Κύριοι όλοι εμείς, που έχουμε ζήσει τις μεγάλες στιγμές του Παναθηναϊκού δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό τον διασυρμό. Δεν πάει άλλο. Ολοι εμείς, που σας πιστέψαμε και σας στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια νοιώθουμε ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΙ.

Ο κόσμος αυτού του τεράστιου συλλόγου έχει μάθει αλλιώς τον Παναθηναϊκό. Τον έχει μάθει να κερδίζει μεγαθήρια της Ευρώπης στο παρελθόν, τον έχει ζήσει να παίρνει τέτοιου είδους παιχνίδια με ευκολία. Και ο κόσμος αυτός της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα έχει ΑΠΑΙΤΗΣΗ από όσους φοράνε αυτή την φανέλα, από όσους υπηρετούν αυτό τον σύλλογο να τον τιμούν. Παικταράδες και παικταράδες στο παρελθόν έχουν δεχθεί σκληρή κριτική από τον κόσμο της ομάδας, διότι δεν πήγαν καλά σε ένα παιχνίδι, διότι έχασαν μία ευκαιρία. Και οι σημερινοί χάνουν την πρόκριση στο κύπελλο και τελειώνει το ματς και είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Και πάνε κάποιοι στο τέλος και διαμαρτύρονται στον Μήτσιο. Ρε πάτε καλά; Ρε ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος. Και πάρτε το χαμπάρι. Είτε με εσάς, είτε χωρίς εσάς(που είναι το πιο πιθανό για τους περισσότερος από εσάς) θα ξαναγίνει μεγάλος. Σε ένα ματς , που η ομάδα δεν έχει κάνει μισή ευκαιρία βγαίνει και ο Στραματσόνι μετά και λέει, ότι όλα πήγαν καλά, αλλά δέχθηκε η ομάδα ένα γκολ, που δεν μπαίνει συχνά. Μάλλον σε άλλο γήπεδο ήταν. Στο Περιστέρι πάντως όχι.

Όπως και κανείς δεν κατάλαβε, γιατί άφησε 91 λεπτά στο παιχνίδι τον Εσιέν, που δεν μπορούσε να τρέξει, να πασάρει, πραγματικά ήταν για λύπηση. Και τον έκανε αλλαγή στο 91, για να αλλάξει τι; Μα θα μου πει κανείς ο Εσιέν σου έφταιγε μόνο; Όχι βέβαια. Ολοι τραγικοί ήταν, όλοι έχουν μεγάλη ευθύνη. Αλλά από τον Εσιέν έχεις άλλες απαιτήσεις σε τέτοιου είδους ματς. Και όταν παρουσιάζει αυτό το χάλι οφείλεις να τον κάνεις αλλαγή για το καλό της ομάδας και όχι να τον αφήνεις μέσα 91 λεπτά. Μπορώ να πω και άλλα για τον Ιταλό. Ναι το καταλαβαίνω.

Νέος είναι, τώρα μαθαίνει την ομάδα, αλλά αντί σε κάθε ματς να βλέπεις βελτίωση, βλέπεις να χειροτερεύει η κατάσταση. Πριν κάποια παιχνίδια κάναμε ευκαιρίες και τις χάναμε. Τώρα για να κάνουμε ευκαιρία πρέπει να κάνουμε αίτηση. Και δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση τις δικαιολογίες για τις απουσίες. Με τον Ατρόμητο παίζαμε (δεν τον υποτιμώ σαν ομάδα και μπράβο του για την πρόκριση), όχι με την Μπαρτσελόνα. Φυσικά για να τα λέμε και όλα. Δεν φταίει ο Ιταλός γενικά για τη φετινή χρονιά. Ο Ιταλός φταίει για χθες, φταίει , διότι στα τελευταία ματς η ομάδα χειροτερεύει. Οι μεγαλύτερες ευθύνες προπονητικά για το φετινό αγωνιστικό κάζο του Παναθηναϊκού είναι του Αναστασίου, που είχε την ομάδα στα χέρια του τα τρία τελευταία χρόνια και που αυτό το καλοκαίρι έγινε ο αποκλεισμός –ξεφτίλα από την Ευρώπη. Χθες αυτό το κάζο ολοκληρώθηκε και στο κύπελλο.

Και όλοι εσείς, που παρουσιάσατε αυτή την τραγική εικόνα απόψε στο Περιστέρι ξεφτιλίσατε έναν ολόκληρο σύλλογο που τα έχει βάλει με το σύστημα. Και το σύστημα και τα… παρακλάδια του γελάνε απόψε μαζί μας και λένε «και τώρα η διαιτησία σας φταίει;». Αυτοί την δουλειά τους κάνουν και περιμένουν αφορμές σαν την αποψινή για να πουν όλους εμάς γραφικούς. Και φυσικά δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα έχω πει και έχω γράψει για το τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε για την εγκληματική οργάνωση. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Άλλο το χάλι της ομάδας μου, άλλο οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, που βλέπουμε να εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα. Αλλά εσείς , που έχετε την τιμή και φοράτε σήμερα την φανέλα του Παναθηναϊκού, που έχουν φορέσει παικταράδες και παικταράδες στο παρελθόν πρέπει να καταλάβετε ότι το χάιδεμα τελείωσε για όλους. Θα το ξαναπώ. Είστε η πιο χαϊδεμένη γενιά παικτών στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Η χρονιά τελείωσε, για μένα από στόχους. Στα play off είτε βγει η ομάδα πρώτη είτε δεύτερη είτε τρίτη μικρή σημασία έχει για μένα.

Μεγαλύτερη σημασία έχει να δεις από εδώ και πέρα, ότι υπάρχει ένα πλάνο, μία ομάδα που να σε πείθει για τη νέα χρονιά. Διότι ο Παναθηναϊκός πρώτα από όλα τώρα δεν είναι ομάδα. Ο Αλαφούζος αν δεν θέλει να χαθούν τα λεφτά, που έχει βάλει πρέπει να πάρει αποφάσεις και να ξεσκαρτάρει και άλλο το ρόστερ από παίκτες , που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Φυσικά και η διοίκηση είναι η πρώτη που φταίει με τις επιλογές του καλοκαιριού, που αποδείχθηκαν λανθασμένες. Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι, για να έρθουν και άλλοι παίκτες (τον Γενάρη έγιναν μεταγραφές, που θα κριθούν στην πορεία, αλλά και παίκτες καλοί σαν π.χ τον Βιγιαφάνιες θα χαθούν αν η ομάδα δεν γίνει ΟΜΑΔΑ)το καλοκαίρι που θα κάνουν την διαφορά και να πάρουν την θέση αυτών, που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν. Και φυσικά πρέπει να πάρει απόφαση ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τι θα κάνει και με τον Στραματσόνι.

Ο Ιταλός τεχνικός θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να παίξει. Όλα τα χατήρια του έγιναν στις μεταγραφές και όσο περνάει ο καιρός η ομάδα δείχνει να μην έχει πλάνο να μην έχει σχέδιο στο γήπεδο. Πήγε καλά σε κάποια παιχνίδια και μετά το απόλυτο χάος. Ευκαιρία; Με το σταγονόμετρο. Γκολ; Το ίδιο. Το σίγουρο είναι ένα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν αντέχει άλλη τέτοια χρονιά σαν την φετινή. Εχει ξενερώσει απίστευτα και από το καλοκαίρι και μετά η ΑΠΑΙΤΗΣΗ είναι να μείνουν στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα όσοι αντέχουν να υπηρετούν την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Οι υπόλοιποι σπίτι τους!

*Ευτυχώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού φέρθηκε λογικά και παρά τις προκλήσεις που δέχθηκε από την Αστυνομία δεν έκανε το παραμικρό έξω από το γήπεδο, παρά το ότι δεν τους επετράπη η είσοδος. Αποχώρησαν χωρίς να γίνει τίποτα και αποφεύχθηκε το κακό, παρά το ότι ουδείς από τους εμπλεκόμενους φορείς ασχολήθηκε…

*Ξέρω κάποιοι θα μου πείτε ότι “όλοι οι αλλοι φταίνει εσείς οι δημοσιογράφοι δεν φταίτε;”. Κατάρχάς οι δημοσιογράφοι , δεν παίρνουν αποφάσεις και όσοι το πιστεύετε τους υπερτιμάτε. Εγώ, όμως, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και ζητάω συγγνώμη γιατί ειδικά αυτή την γενιά παικτών του Παναθηναϊκού την έχω παραχαιδέψει. Και μπορεί να έχω κάνει το ίδιο και με ανθρώπους που ήταν και είναι στην ομάδα. Ισως επηρεάστηκα από το γεγονός, ότι η ομάδα έφθασε στο χείλος του γκρεμού πριν τρία χρόνια. Όταν έχω ζήσει παικταράδες 30 χρόνια στο ρεπορτάζ όπως ο Σαραβάκος, ο Ζάετς, ο Ρότσα, ο Βαζέχα, ο Σισέ, ο Λέτο, ο Ζιλμπέρτο και άλλους πολλούς (δεν έχω χώρο γιατί θα γράφω μέχρι αύριο) οι περισσότεροι σημερινοί μου φαίνονται λίγοι. Ε από εδώ και πέρα τελείωσε το χαιδεμα .

gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News