«Πρέπει να βάλουν το μαχαίρι στα δόντια και να προχωρήσουν!»

Φυλακούρης: "Ο κόσμος αγάπησε τον Ζέκα κάτι που θα έπρεπε να το σκεφτεί και ο ίδιος"

Ο Τότης Φυλακούρης παραχώρησε συνέντευξη στο sportdog και μίλησε για το αθηναϊκό ντέρμπι, την χειρονομία του Χιμένεθ, την τακτική του Ουζουνίδη και τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε αναλυτικότερα:

Πώς είδατε το ντέρμπι της Λεωφόρου;

«Δεν μπορώ να πω ότι ο Παναθηναϊκός είχε την απόδοση που είδαμε εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά είναι διαφορετικό παιχνίδι το αιώνιο ντέρμπι και διαφορετικό το αθηναϊκό. Πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι η ΑΕΚ έχει καλές μονάδες. Το παράδοξο σε αυτό το παιχνίδι ήταν ότι ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός αλλά πέτυχε γκολ, ενώ στο δεύτερο μέρος που ήταν καλύτερος δέχτηκε γκολ. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αλλά δεν μπορώ να πιπιλίζουμε άλλο αυτή την καραμέλα με τα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Ωραία, εντάξει, ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα. Από εκεί και πέρα να δούμε τι γίνεται. Μπορείς, κύριε, να τα ξεχάσεις όλα 90 λεπτά και να μπεις να παίξεις μπάλα; Κάντο! Τι θα πρέπει να γίνει, δηλαδή, να παρατήσουμε την ομάδα; Πρέπει να βάλουν το μαχαίρι στα δόντια και να προχωρήσουν».

Τακτικά τι θα μπορούσαμε να πούμε για το παιχνίδι;

«Δεν μπορώ να μιλήσω αγωνιστικά, σε σχέση με τα συστήματα κ.λπ., γιατί ο Ουζουνίδης ξεκίνησε με το σύστημα που αρέσει και σε εμένα, το 4-4-1-1. Είναι θέμα προπονητή το πώς θα παίξει η ομάδα και θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί ως Παναθηναϊκός που δεν είμαστε σε ευρωπαϊκό όμιλο. Γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα, Τετάρτη-Κυριακή-Τετράτη παιχνίδια δεν είναι εύκολο να βγει. Οι παίκτες τραυματίζονται εύκολα, βλέπετε πόσους τραυματίες έχει ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός που έχει, όλους κι όλους, 20 παίκτες, με τους τραυματισμούς γίνονται 18 και 15 πολύ εύκολα. Άρα θα πρέπει η ομάδα να κάνει συντήρηση στους ποδοσφαιριστές της. Είναι όπλο για τον φετινό Παναθηναϊκό το γεγονός ότι δεν είναι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Περιμένατε από τον Ουζουνίδη να βάλει τρίτο στόπερ στο γήπεδο, για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα;

«Δεν μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες στον προπονητή, που έχει 12-13 παίκτες για να βγάλει όλα τα παιχνίδια. Αν, για παράδειγμα, βγει ο Μόλινς, ποιον θα βάλει στη θέση του; Ο Μόλινς είναι αυτός που είναι, προσφέρει αυτά που μπορεί να προσφέρει. Ο Ουζουνίδης τι μπορεί να κάνει για αυτό; Πώς να ρίξεις ευθύνες στον προπονητή, λοιπόν; Μπορεί να μιλήσεις για τους παίκτες του κέντρου, όμως, που σκέφτονται τη μεταγραφή! Είναι κακό πράγμα αυτό. Σου λένε “Δεν θα πληρωθώ εδώ, ας πάω σε άλλη ομάδα”. Κάτσε στα αβγά σου μέχρι τον Δεκέμβρη ή τον Ιούνιο, επικεντρώσου στην ομάδα σου και όταν φτάσουν οι μεταγραφές, βλέπεις τι θα κάνεις. Λουντ, Κουρμπέλης ας παίξουν μέχρι τον Δεκέμβρη και μετά βλέπουμε. Έχει καταντήσει ο Παναθηναϊκός προβλέψιμη ομάδα και χρειάζεται να γίνουν οπωσδήποτε 2-3 μεταγραφές για να προχωρήσει».

Θα κάνετε ένα σχόλιο για τη χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ, μετά από τη λήξη του ματς;
«Τον άνθρωπο τον είχαν πρήξει! Ήμουν πάνω από τους πάγκους και άκουγα όσα του είπαν. Κάπου ξέφυγε από την πειθαρχία του και έκανε μια κάκιστη χειρονομία. Αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι άκουσε. Αν ο Ουζουνίδηςπάει στο ΟΑΚΑ και του λένε συνεχώς διάφορα, δεν θα σκάσει; Θα φτάσει στο απροχώρητο ο άνθρωπος. Βέβαια, όπως είπε και ο υπουργός, δεν γίνεται ένας αναγνωρισμένος προπονητής να κάνει τέτοιες χειρονομίες. Αλλά από εκεί και πέρα, φτάνει σε ένα σημείο που σκάει και ο προπονητής».

Θέλετε, για το τέλος, να πείτε δύο λόγια για τα διοικητικά θέματα του Παναθηναϊκού. Τι βλέπετε, τι μαθαίνετε, τι περιμένετε;

«Τίποτα δεν περιμένω. Θέλω όμως να πω δύο λόγια για τους παλαίμαχους, χωρίς να ονοματίσω: Πρέπει οι παλαίμαχοι μιας ομάδας να είναι όλοι μαζί και να μην έχουν αντιπαλότητα. Προσωπικά δεν ανακατεύομαι, γιατί είμαι Παναθηναϊκός. Πάνω από όλα η ομάδα. Δεν κοιτάζω ποιο πόστο μου ταιριάζει, με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός σιγά – σιγά να αναμορφωθεί και όχι να βουλιάζει. Για αυτό οι παλαίμαχοι πρέπει να κλείσουν το στόμα. Γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμοι σε έναν σύλλογο, αλλά μπορεί να γίνουν και γάγγραινα με τις συμπεριφορές τους».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News