Οι "πράσινες" πρωτιές της Euroleague

Σίνγκλετον

To newspao.gr σας παρουσιάζει τους πρώτους κάθε στατιστικής κατηγορίας από τον Παναθηναϊκό στην regular season της Euroleague που μόλις ολοκληρώθηκε.

Φυσικά, τα στατιστικά θα μετρηθούν σε μέσους όρους, αφού κατά τη διάρκεια της σεζόν υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί (Γκιστ, Τζέιμς). Τέλος, οι Χαραλαμπόπουλος και Μποχωρίδης δεν θα  μπουν στην “εξίσωση”, αφού είχαν μόλις 7 ολιγόλεπτες συμμετοχές στην φετινή διοργάνωση.

Χρόνος συμμετοχής: Ο Κρις Σίνγκλετον κερδίζει στο νήμα τον Νικ Καλάθη στον μέσο χρόνο συμμετοχής στην regular season. Ο Αμερικανός παικταράς του Παναθηναϊκού μέτρησε 28:12 λεπτά μ.ο., με τον Νικ Καλάθη να ακολουθεί με 27:30 και τον Κέι Σι Ρίβερς με 27:01.

Πόντοι: Ο Μάικ Τζέιμς με 12.9 πόντους κερδίζει την πρωτιά αυτής της κατηγορίας, με τον Κρις Σίνγκλετον να είναι οριακά πίσω του (12.3). Την τριάδα κλείνει ο Κέι Σι Ρίβερς με 11 πόντους ανά παιχνίδι.

Ποσοστό Ευστοχίας σε δίποντα: Σχεδόν 2 στα 3 (65.7%) δίποντα βάζει ο Τζέιμς Γκιστ στην φετινή Euroleague κερδίζοντας με διαφορά αυτή την κατηγορία. Δεύτερος έρχεται ο Μάικ Τζέιμς με 58.5% και τρίτος ο Νίκος Παππάς με 55.4%!

Ποσοστό Ευστοχίας σε τρίποντα: Τι και αν είναι το “πεντάρι” της ομάδας; Ο Κρις Σίνγκλετον βάζει σχεδόν 1 στα 2 τρίποντα (46.5%) και είναι πρώτος και σε αυτή τη κατηγορία! Ακολουθεί με 41,2% ο Κέι Σι Ρίβερς και με 39,6% ο Κένι Γκάμπριελ!

Ποσοστό Ευστοχίας σε βολές: Ο Ντεμέτρις Νίκολς βάζει σχεδόν 9 στις 10 βολές που βαράει (87,5%) και προηγείται στην εν λόγω κατηγορία. Ακολουθούν σε ισοβαθμία ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Κένι Γκάμπριελ με 81,3%!

Ριμπάουντ: Ο Κρις Σίνγκλετον είναι αυτός που μαζεύει κατά μέσο όρο τα περισσότερα “σκουπίδια” ανά αγώνα. Ο Αμερικανός έχει 6 ριμπάουντ ανα παιχνίδι, με τον Γιάννη Μπουρούση (4.9) να περνάει οριακά τον Τζέιμς Γκιστ (4.8).

Ασίστ: Ο Νικ Καλάθης με 5.7 ασίστ ανά παιχνίδι κερδίζει με σχετική ευκολία την συγκεκριμένη κατηγορία. Ακολουθεί με 3 ασίστ ανά παιχνίδι ο Μάικ Τζέιμς και με 2.1 ο Τζέιμς Φελντείν.

Κλεψίματα: “Μάχη” από τους τρεις πρώτους “πράσινους” στα κλεψίματα, καθώς τρεις παίκτες είναι πραγματικά κοντά μεταξύ τους. Ο Νικ Καλάθης έχει 1.6/παιχνίδι, ο Κρις Σίνγκλετον 1.3 και ο Τζέιμς Γκιστ 1.2!

Τάπες: Ο Κρις Σίνγκλετον “κατεβάζει τον γενικό” λίγο παραπάνω από μία φορά ανά παιχνίδι (1.1), με τους Γιάννη Μπουρούση και Τζέιμς Γκιστ να έχουν από 0.6.

Σύστημα Αξιολόγησης: Με 16/παιχνίδι στο σύστημα αξιολόγησης, ο Κρις Σίνγκλετον είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία. Ακολουθεί με 13.1 ο Τζέιμς Γκιστ και με 12.5 ο Νικ Καλάθης.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News