Το πιο γλυκό... αντίο!

Το πιο γλυκό... αντίο!

Ένα και να… καίει. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το στόχο του και μετέτρεψε τους “Πάνθηρες” σε… “γατάκια”. Με τον κορυφαίο του αγώνα Ρόμπιν Λουντ οι “πράσινοι” πήραν τη νίκη με 1-0 και ολοκλήρωσαν τη σεζόν στην έδρα τους με τον πιο ιδανικό τρόπο.

Πως έπαιξαν

Μια επιστροφή στην ενδεκάδα είχε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Συγκεκριμένα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπή και Μαρινάκη. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ζέκα και Κουρμπέλης, από αριστερά ο Χατζηγιοβάνης, από δεξιά ο Λουντ και ο Κλωναρίδης στο πλευρό του Λέτο στην επίθεση της ομάδας.

Το ματς

Με πολλές αποδοκιμασίες στον Ρισβάνη ξεκίνησε η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο να είναι αυτός που πίεζε κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά οι «πράσινοι» είχαν κλείσει καλά στα μετόπισθεν.

Μάλιστα στο 8’ το Τριφύλλι έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λουντ βρέθηκε εντός περιοχής και έκανε το πλασέ με το δεξί του πόδι,  αλλά ο Γιαννιώτης έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να ήταν κοντά στην εστία των «κυανέρυθρων» και στο 11’ ο Κλωναρίδης έκανε το γυριστό από πολύ δύσκολη θέση, αλλά η μπάλα πήγε αρκετά ψηλά και έδειχνε πως πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Τη μία προειδοποίησε, την άλλη… εκτέλεσε

Στο 8ο λεπτό Λουντ έδωσε την προειδοποίηση και λίγο αργότερα εκτέλεσε τον Πανιώνιο. Στο 17’ Από πάσα του Λέτο, ο Φιλανδός άσος βρέθηκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ χαμηλά και άνοιξε το σκορ, γράφοντας έτσι το 1-0.

Το Τριφύλλι βρήκε ρυθμό και έψαχνε συνεχώς φάσεις για να απειλήσει τον Γιαννώτη. Στο 21’ ο Βλάχος έδιωξε ένα γέμισμα του Κλωναρίδη από δεξιά, προτού η μπάλα φτάσει στον Λουντ, με τον άσο του Παναθηναϊκού να κάνει πολύ καλό παιχνίδι.

Από κει και μετά οι «πράσινοι» ήθελαν να κρατήσουν μπάλα και να πρεσάρουν τον Πανιώνιο στο μισό γήπεδο. Μάλιστα στο 34’ ο Λέτο έκανε ένα μακρινό σουτ, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει εύκολα και ένα λεπτό αργότερα Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά η μπάλα πήγε λίγο πιο ψηλά από εκεί που θα την ήθελε ο επερχόμενος Λουντ.

Το Τριφύλλι είχε την κατοχή της μπάλας και δεν αισθανόταν την πίεση από τον «Ιστορικό», αλλά ο Καταντώνης με τις αποφάσεις του έσπρωχνε προκλητικά τον Πανιώνιο. Έδινε φάουλ αντίθετα και οι παίκτες είχαν εκνευριστεί και με το δίκιο τους.

Έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με το τέρμα του Λουντ, όντας καλύτερος στο γήπεδο, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν με αντιποδόσφαιρο να δείξουν κάτι.

Με μία αλλαγή από τον Πανιώνιο ξεκίνησε το β’ μέρος και οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Στο 47’ ο Κλωναρίδης έκανε δύσκολο σουτ με κακή τοποθέτηση σώματος, αλλά έπεσε και μπλόκαρε εύκολα ο Γιαννιώτης.

Παρόλα αυτά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα και έψαχνε με κάθετες μπαλιές να βρει τους επιθετικούς του. Όμως στο 57’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0.  ο Λουντ έκανε την μπαλιά για τον Χατζηγιοβάνη και ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του μικρού έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Γιαννώτης σε κόρνερ, το οποίο όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο φιλοξενούμενοι έψαχναν την ισοφάριση και στο 64’ έχασαν πού καλή ευκαιρία για το 1-1. Ο Μπεν από αριστερά να γύρισε τη μπάλα και τον Λάμπρου να μην καταφέρνει να κάνει τη σωστή προβολή.

Στο 68’ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Βιγιαφάνιες να ανατρέπει όλα τα… προγνωστικά και να παίρνει λεπτά συμμετοχής και το σχήμα άλλαξε σε 4-3-3.

Ο ρυθμός έπεσε στα επόμενα λεπτά, με τον εκνευρισμό να είναι έντονος και για τις δύο ομάδες, με τους παίκτες του Μιλόγιεβιτς να πιέζουν για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 81’ ο Βαλεντίνο Βλάχος σούταρε ψηλά από κατέβασμα του Ρισβάνη στην περιοχή του Βλαχοδήμου, με τον Έλληνα πορτιέρο να μην ανησυχεί.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεζαν αρκετά τον Παναθηναϊκό για να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά όλες οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό. Μάλιστα ο Πανιώνιος τελείωσε με 10 παίκτες, ύστερα από την αποβολή του Οικονόμου, και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το Τριφύλλι να παίρνει μια “καρυδάτη” νίκη.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λέτο (85’ Πίσπας), Μαρινάκης, Κλωναρίδης (74’ Ρέις), Λουντ, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέδο, Χατζηγιοβάνης (68’ Βιγιαφάνιες)

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής (78’ Αντωνιάδης) , Οικονόμου, Κόρμπος, Μασούρας (71’ Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνης, Γεσίλ (Λάμπρου), Μασούντ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News