Πέταξε για Βαρκελώνη ο Εξάστερος - Τι δήλωσαν Πασκουάλ και Σίνγκλετον

Μακάμπι: «Παναθηναϊκέ ερχόμαστε»

Για τη Βαρκελώνη αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης (12/10) η αποστολή του Παναθηναϊκού Superfoods εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα Lassa (13/10, 22.00, Novasports 2) για την πρώτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague. Στην αποστολή των «πράσινων» για πρώτη φορά βρίσκεται και ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε σχετικά: «Σίγουρα γνωρίζουμε πως έχουμε έναν δύσκολο στόχο να κερδίσουμε εκεί μέσα. Ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν έχει χτίσει ένα πολύ καλό ρόστερ. Όμως πιστεύουμε στους εαυτούς και στην ομάδα μας. Πάμε έτοιμοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Θεωρώ πως αν παίξουμε καλή άμυνα και κοντρολάρουμε τα λάθη μας στην επίθεση θα έχουμε ευκαιρίες να τα καταφέρουμε».

Όσο για την αυτοπεποίθηση που πήρε η ομάδα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, είπε: «Η εμπειρία μου λέει πως συνήθως μετά από τέτοιες νίκες το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο, διότι πιστεύεις πως είσαι περισσότερο έτοιμος απ’ ό,τι είσαι στην πραγματικότητα. Αλλά, όπως έχω δει την ομάδα ως τώρα, θεωρώ πως θα τη χρησιμοποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή είναι η αίσθησή μου από τους παίκτες στις τελευταίες προπονήσεις. Πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και θα χρησιμοποιήσουμε τη νίκη επί του Ολυμπιακού για να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Σχετικά με την κατάσταση στη Βαρκελώνη, σχολίασε: «Γνωρίζω απόλυτα την κατάσταση. Κάθε μέρα είμαι σε επαφή με ανθρώπους από τη Βαρκελώνη, κάθε μέρα ακούω τις ειδήσεις. Σίγουρα περνάνε δύσκολες στιγμές ειδικά με αυτά που συνέβησαν την ημέρα του δημοψηφίσματος την 1η του Οκτώβρη. Θεωρώ πως τίποτα δεν μπορεί να επιτρέψει σε κανέναν να χτυπήσει ανθρώπους που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν. Πιστεύω πως μέσα από τον διάλογο μπορεί να προκύψει μια καλή συμφωνία και ο κόσμος να είναι πιο ήρεμος».

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν περιμένει γεμάτο το γήπεδο, απάντησε ότι: «Νομίζω πως οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση με την ομάδα τους. Έχει κερδίσει τρία ματς στη σειρά και πιστεύω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο και πως θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι»

Από την πλευρά του ο Κρις Σίνγκλετον τόνισε: «Είναι το πρώτο παιχνίδι μας στη Euroleague γι’ αυτή τη σεζόν. Η Μπαρτσελόνα είναι μια νέα ομάδα που έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, όπως και εμείς. Περιμένω να γίνει μια σκληρή μάχη».

Όσο για το αν… φοβάται την «πείνα» της Μπαρτσελόνα μετά από την περσινή κακή της σεζόν, είπε: «Είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλες τις ομάδες. Όλες είναι… πεινασμένες για νίκες. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στη Euroleague. Αν αυτοί είναι… πεινασμένοι, εμείς πρέπει να είμαστε περισσότερο. Όπως προανέφερα αυτοί έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους σε σχέση με την περσινή σεζόν σε κομμάτια-“κλειδιά” και νομίζω πως θα είναι ένα σκληρό ματς».

Σχετικά με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ των Καταλανών, επεσήμανε: «Οι περισσότεροι από τους νέους παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν εμπειρία από την Ευρωλίγκα τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν κρατήσει τα χαρακτηριστικά τους και προφανώς το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να παίξουν μπάσκετ ως ομάδα».

Αναφορικά με τη σημασία της νίκης επί του Ολυμπιακού σε ένα άδειο γήπεδο σχολίασε: «Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα Euroleague οπότε ήταν ένα καλό τεστ για εμάς. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά αυτή τη στιγμή καθώς θα αγωνιστούμε σε ένα πιο καυτό περιβάλλον απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσος κόσμος θα βρίσκεται εκεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε να προστατεύσουμε τη δουλειά μας και να πάρουμε τη νίκη».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News