Παρέμεινε σε τροχιά τίτλου ο Παναθηναϊκός

Δήλωση - κάλεσμα στη διοίκηση του Ερασιτέχνη

Ένα φοβερό πυγμαχικό σόου παρακολούθησαν όσοι έμειναν μέχρι το τέλος, χθες στην 2η ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Εlite 2017 που διεξάγεται στο κλειστό γήπεδο Παναγιώτης Σαλπέας στον Πειραιά.

Η ημέρα για τον Παναθηναϊκό Α.Ο. ξεκίνησε με τον Θοδωρή Ριτζάκη να μην ανεβαίνει στο ρινγκ, μιας και ο αντίπαλος σου δεν κατέβηκε. Έτσι ο πυγμάχος του ΠΑΟ προκρίθηκε στον επόμενο γύρο των 69 κιλών, που θα αντιμετωπίσει τον Γλυνό του ΠΑΟΚ. Σειρά είχε ο Νικόλαος Καττής στα 69 κιλά επίσης, που αντιμετώπισε τον Αλεξένδρο Χρήστου του Εθνικού αλλά ηττήθηκε. Στην πρώτη του συμμετοχή στην Elite ο Καττής έδειξε ότι είναι από τους ανερχόμενους πυγμάχους της κατηγορίας του.

Μία αμφιλεγόμενη απόφαση των διαιτητών έφερε την ήττα και για τον Απόστολο Σιούτα στα 75 κιλά. Ο πυγμάχος του ΠΑΟ ηττήθηκε καθώς χρεώθηκε με σκίσιμο και ο αγώνας διεκόπη ενώ το πρόσωπό του δεν είχε “ανοίξει”. Στους δύο εναπομέιναντες αγώνες των 91 κιλών με τους Ράλλη και Κλαδούχα, ο Παναθηναϊκός ήθελε να κάνει το 2 στα 2 για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου όπως και έπραξε. Πρώτα με τον Ράλλη που επικράτησε στα σημεία επί του Καντούτση Αλέξανδρου του Πολυδεύκη ΓΣ. Ο Ράλλης έδωσε έναν πολύ καλό αγώνα μετά από αρκετό διάστημα αποχής, η εμπειρία του όμως και οι 63 αγώνες που “κουβαλάει” τον ώθησαν στη νίκη. Αντιμετωπίζει στον επόμενο γύρο τον Κυρίμη του ΟΣΦΠ.

Η βραδιά έκλεισε λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο για το Τριφύλλι μιας και ο Σπύρος Κλαδούχας έκλεψε την παράσταση της ημέρας εναντίον του Καδή Νικόλαου της Παναχαϊκής. Οι δύο πυγμάχοι έδωσαν έναν καταπληκτικό πυγμαχικό αγώνα με πάρα πολλά συνεχόμενα τεχνικά χτυπήματα και σημεία στους τρεις γύρους με τον Καδή να δέχεται 3η παρατήρηση για αντικανονικό παιχνίδι από τον διαιτητή και να ηττάται. Δεύτερη νίκη για τον Κλαδούχα που επανήλθε μετά από καιρό υπο τις οδηγίες του Γιάννη Αϊδινιώτη και το δικαίωσε. Αντιμετωπίζει στους “4” τον Ψυχογιό της Παναχαϊκής.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News