Παναθηναϊκός όπως... Φέγενορντ

Παναθηναϊκός όπως... Φέγενορντ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση στα οικονομικά και τα προβλήματα αυξάνονται συνέχεια…

Μία ομάδα που είχε φτάσει στα πρόθυρα της διάλυσης ήταν και η Ολλανδική Φέγενορντ, όμως όχι απλά δεν διαλύθηκε αλλά έχει επιστρέψει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Όλα ξεκίνησαν το 2010, μετά την ήττα με 10-0 από την Αϊντχόφεν, όπου η Φέγενορντ βρέθηκε λίγο πριν την διάλυση. Τότε ήταν οι στιγμή που οπαδοί της ομάδας πήραν την απόφαση να την σώσουν μόνοι τους.

Στο επόμενο αγώνα το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και γεμάτο πανό «Αγάπη δίχως όρια. Αγάπη δίχως όρους». Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Φέγενορντ κέρδισε με 3-0 την Φένλο.

Λίγο καιρό μετά ο σύλλογος πέρασε στα χέρια των οπαδών, οι οποίοι επένδυσαν τα χρήματά τους, καλύπτοντας τα 30 από τα 50 εκατομμύρια του χρέους της ομάδας.

Για τα επόμενα χρόνια η Φέγενορντ δεν αγόρασε ούτε ένα παίκτη και έπαιζε μόνο με δανεικούς, ελεύθερους και με παιδιά από τις ακαδημίες, χωρίς να υπάρχει σκέψη για τίτλο.

Το 2016 έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ πέρυσι βγήκε πρωταθλήτρια μετά από 18 χρόνια και επέστρεψε στο Champions League.

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι πολύ άσχημη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως όταν έχεις ένα όραμα και κάνεις ότι μπορείς για να το υλοποιήσεις οι πιθανότητες είναι μαζί σου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News