Παν-τραγικός, έχασε με 1-0 στην Κέρκυρα το "τριφύλλι"

Ο Παναθηναϊκός ήταν χωρίς πλάνο και με εξαίρεση 2-3 παίκτες δεν “κατέβηκε” ποτέ στην Κέρκυρα, από την οποία έχασε με 1-0 με γκολ-πέναλτι του Επστάιν.

Οι “πράσινοι” φωνάζουν δίκαια για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Καμπέσας στο 88′, ενώ είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 0 βαθμούς.

Πως έπαιξαν

Τελείως διαφορετική ήταν η ενδεκάδα, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, κόντρα στην Κέρκυρα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Γιόχανσον και ο Κολοβέτσιος με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Κούρμπελης, Χίλιεμαρκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα «φτερά» Μουνιέ και Λουντ. Ο Λουσιάνο με τον Τσάβες στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Η Κέρκυρα ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στο γήπεδο και προσπάθησε να πιέσει τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη περιοχή του. Μάλιστα στο 8′ έγινε το πρώτο σουτ με τον Επστάιν με δεξί βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μάλιστα στο 11′ οι “πράσινοι” φώναξαν για ένα φάουλ στον Τσάβες από τον Γρομητσάρη, που ήταν και κόκκινη κάρτα και ο διαιτητής Παπαδόπουλος κακώς δεν σφύριξε! Τρία λεπτά το Τριφύλλι προσπάθησε να βγάλει την πρώτη του καλή επίθεση. Μετά από σέντρα του Χίλγιεμαρκ στον Μουνιέ, ο οποίος δεν βρήκε γεμάτα την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννακόπουλου.

Ανόητο πέναλτι και μπροστά η Κέρκυρα

Στο 17′ ο Κουτρουμπής έκανε ανόητο χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Παπαδόπουλος έδωσε αμέσως την παράβαση και οι “Φαίακες” είχαν την καλύτερη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Επστάιν ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και στο 18′ “έγραψε” το 1-0.

Μάλιστα 2 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι λίγο έλειψαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Γκομές έκανε τη σέντρα ο Παμλίδης την προβολή και η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου, με τον Έλληνα πορτιέρο να είναι αρκετά τυχερός.

Ο Παναθηναϊκός αυτό που είχε να κάνει ήταν να βγάλει αντίδραση. Δηλαδή να πιέσει την Κέρκυρα και να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 24′ ο Λουτσιάνο έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Όμως για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα οι Μουνιέ και Λουντ (αριστερά ο Γάλλος, δεξιά ο Φινλανδός) άλλαξαν πλευρές στην προσπάθεια του Ουζουνίδη να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του.

Στο μισάωρο οι “πράσινοι” κατάφεραν να βγουν επίθεση. Ο Τσάβες έκανε το γύρισμα, με τον Λουτσιάνο να πιάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Μάλιστα στο 32′ έφτασαν μια ανάσα από το 1-1. Ο Τσάβες ανέβηκε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα για τον Χίλγιεμαρκ, αυτός την προβολή ο Γιαννακόπουλος έσωσε, η μπάλα έφτασε στον Λουντ που είχε την επιλογή του Μουνιέ δίπλα του, αλλά αυτός προτίμησε να σουτάρει μόνος του και να στείλει την μπάλα άουτ.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν κάτι αξιόλογο μέχρι το τέλος του πρώτο ημιχρόνου, αν εξαιρέσουμε μια κεφαλιά του Τσάβες που πέρασε άουτ στο 44′, και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με την Κέρκυρα να προηγείται με 1-0, έχοντας μάλιστα και δοκάρι.

Με την έναρξη του β’ μέρους Ουζουνίδης έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Άλτμαν να παίρνει τη θέση του Λουτσιάνο, μιας και ο Βραζιλιάνος ήταν αρκετά νευρικός και δεν έκανε αυτά που του είχαν ανατεθεί. Έτσι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Κέρκυρα είχε κλείσει τους διαδρόμους.

Έτσι στο 52′ οι “Φαίακες” έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0. Ο Κουτρουμπής έκανε τραγικό λάθος, καθώς έδωσε την μπάλα στον Ντουαλά, αυτός πέρασε κάθετα στον Επστάιν που βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο, με τον Ελληνογερμανό κίπερ να σώζει.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν… λυσσασμένα και πίεζαν κάθε μπάλα και δημιουργούσαν προβλήματα στην πράσινη άμυνα. Στο 58′ ο Ντουαλά βρήκε τον Επστάιν, αυτός από πλάγια θέση σούταρε, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε λάθος από Χίλγιεμαρκ, ο Ντουαλά από πολύ μακριά σούταρε, η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά άουτ.

Ο Ουζουνίδης άλλαξε σχηματισμό και με την είσοδο του Μολίνς στο 67′ έγινε αρκετά επιθετική την ενδεκάδα με μόνο σκοπό να φέρει το ματς στα ίσα και να προσπαθήσει να “κλέψει” τη νίκη, με τον Κουρμπέλη να γυρνάει ως στόπερ.

Ήταν ενδεικτικό της κακής εικόνας του Παναθηναϊκού στο β’ μέρος, καθώς σε 30 λεπτά του 2ου ημιχρόνου ΔΕΝ είχαν δημιουργήσει καμία ευκαιρία και στο 80′ δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση για την ισοφάριση. Μετά από σέντρα του Άλτμαν από τα αριστερά, ο Καμπέσας έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Από κει και μετά δεν έγινε κάτι αξιόλογο και στα 5 λεπτά των καθυστερήσεων οι παίκτες των “πρασίνων” δεν δημιούργησαν κάποια πίεση και έτσι για τρίτο σερί ματς νίκη αγνοείται για τον Παναθηναϊκό και παραμένει τελευταίος.

Οι συνθέσεις

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Σοϊλέδης, Γκομές, Επστάιν (79′ Κόντος), Μπαλάφας (Ζορμπάς), Σιόντης, Ντουαλά, Παμλίδης (69′ Αρτιματάς)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Χουλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67′ Μολίνς), Κουρμπέλης, Χίλγιεμαρκ, Μουνιέ (61′ Καμπέσας), Λούντ, Λουτσιάνο (46′ Άλτμαν), Τσάβες.

Η Ευρώπη στις… επάλξεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ: Δωρεάν προγνωστικά στοιχήματος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News