Ουζουνίδης: "Ό,τι χειρότερο όταν σε χλευάζουν ότι θα πέσεις"

Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη μετά το ματς

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει τις αναμέτρησης με τον Πανιώνιο το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά:

Για τον έναν χρόνο στον πάγκο της ομάδας: «Είναι λίγο πολύ γνωστά. Όταν κάποιος έρχεται σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θέλει να κατακτήσει τίτλους να αφήσει το στίγμα του. Δυστυχώς με όλα αυτά τα προβλήματα έγινα κι εγώ μέρος του προβλήματος».

Για την έως τώρα πορεία: «Έχω πει ότι δεν είμαι από αυτούς που ψάχνουν δικαιολογίες και άλλοθι. Θα περίμενα αγωνιστικά να είχαμε κάνει καλύτερα πράγματα φέτος. Όχι πέρσι. Μία επιπόλαιη ενέργεια κάποιου μας στέρησε τη δεύτερη θέση. Είχαμε ένα πολύ καλό γκρουπ. Με τα προβλήματα αναγκαστήκαμε να χάσουμε τους παίκτες. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες που όμως ήρθαν σε μία περίεργη κατάσταση. Για αυτό πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Προσπαθούμε να κρατηθούμε βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο. Ο στόχος δεν είναι πλέον το αγωνιστικό αλλά να υπάρχει επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό. Αυτή την στιγμή είμαστε μόνο στο όνομα. Λέμε καμιά φορά καλύτερα να σε βρίζουν παρά να σε κοροϊδεύουν. Πλέον όπου πάμε μας χλευάζουν. Να κοιτάξουν οι άνθρωποι της ομάδας γιατί δεν μπορεί να χλευάζεται ο Παναθηναϊκός όπου πηγαίνει να παίξει».

Για τα όσα έγιναν την περσινή σεζόν: «Με το που τελείωσε η περσινή σεζόν πως θέλουμε να κρατήσουμε την ομάδα και να κάνουμε κάποιες προσθήκες. Δυστυχώς από την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη αρχίσαμε να πηγαίνουμε προς τα κάτω. Θεωρώ ότι πέρσι είχαμε ένα πάρα πολύ καλό γκρουπ. Στόχος μας ήταν να κρατηθεί το γκρουπ και το είχε δηλώσει και ο μεγαλομέτοχος. Θα είχαμε μία ομάδα που θα διεκδικούσε πράγματα. Ξεκίνησε η σεζόν με φυγή βασικών παικτών. Για μένα έχουν έρθει καλοί παίκτες αλλά δεν είναι εύκολο να μπουν στην ομάδα. Μπορεί όσοι είναι έξω να κάνουν την κριτική τους αλλά είναι τελείως διαφορετικό να είσαι μέσα στο πρόβλημα. Όλοι όσοι είναι εδώ προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Θα ήταν τελείως διαφορετικά όλα αν πηγαίναμε μόνο να κάνουμε προπόνηση. Βλέπετε και στον Τύπο ότι αυτό που μας απασχολεί είναι ποιος θα κάνει προσφυγή».

Για την χειρότερη του στιγμή ως τώρα στην ομάδα: «Η χειρότερη στιγμή για μένα είναι να πηγαίνεις στο γήπεδο και να σε χλευάζουν ότι θα πέσεις. Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κοροϊδεύουν μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός όπου πηγαίνει να παίξει. Είναι το όνομα του συλλόγου τέτοιο. Οι νίκες στα ντέρμπι είναι οι καλύτερες στιγμές. Στο δεύτερο μισό της σεζόν ο κόσμος ευχαριστιόταν να βλέπει τον Παναθηναϊκό».

Για τους παίκτες και το ζήτημα των πληρωμών: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Ακόμα και αν κάποιος φύγει και κάνει προσφυγή είναι επαγγελματίες, δεν θα κατηγορήσω κάποιος. Οι παίκτες δεν ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν είμαι Παναθηναϊκός. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον τρόπο πληρωμής. Ελπίζω να το εκτιμήσουν αυτό. Το να στερηθώ εγώ έναν μισθό ή ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι θέμα. Έχουμε παιδιά που θα εκτιμήσουν τους ανθρώπους που τους περιποιούνται, τους ετοιμάζουν το φαγητό τους και τους προσέχουν».

Για τον Τσάβες: «Ο Αντρές μετά το ματς με τον Ατρόμητο ήρθε και μου ζήτησε άδεια. Του είπα πως δεν μπορώ να δώσω εγώ άδεια σε κάποιον παίκτη. Μάλιστα, επειδή παραπονέθηκε πως δεν είναι καλά, είπαμε να εξεταστεί ξανά αλλά αυτό δεν έγινε. Είναι αντιεπαγγελματικό αυτό που έκανε και έφυγε. Αυτό που έχουμε εμείς ως ενημέρωση είναι ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Με απογοήτευσε γιατί περιμέναμε πολλά από αυτόν. Επενδύσαμε πολλά σε αυτόν. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά τον περιμέναμε να είναι απολύτως καλά. Δεν περίμενα ότι θα έκανε μια τέτοια κίνηση. Είναι πολύ λεπτό το θέμα και πρέπει να περιμένουμε».

Για το ματς με τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος τα δύο τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει. Αγωνιστικά έχει αλλάξει επίπεδο. Θεωρείται ως μία ομάδα που είναι στην πεντάδα του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως και φέτος θα είναι εκεί. Έχουν κάποια προβλήματα όμως είναι ομάδα που έχει διάρκεια. Ξέρω πως αφού παίζουν εναντίον μου θα είναι ακόμα καλύτεροι. Περιμένουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για τις αλλαγές στο Περιστέρι: «Για μένα δεν υπάρχουν πάνω από 2-3 παίκτες που εκτός έδρας φτάσανε στο 60%-70% των δυνατοτήτων τους. Θα μπορούσαμε από κάποιες φάσεις να κερδίσουμε όμως αυτό δεν είναι το θέμα. Η απόδοση δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Θα το έκανα και στην Τρίπολη αλλά επηρεάστηκα από τον Ολυμπιακό. Και 3-0 να κερδίζαμε την ΑΕΚ θα έκανα τις αλλαγές».

«Την Κυριακή θα περιμένω να δω ποιους θα έχουμε. Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα σε όλες μας τις γραμμές. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να βρεις συνοχή όταν κάνεις τόσες αλλαγές. Κάθε μέρα βγάζει άλλο πρόβλημα. Λέω χαριτολογώντας πως Παναθηναϊκός είμαστε όλο και κάτι θα βγει».

Για τους τραυματισμούς: «Μας έχουν προβληματίσει οι τραυματισμοί. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν κάνει προετοιμασία. Παίκτες που ήρθαν στο τέλος των μεταγραφών. Είναι κάτι που πρέπει να μειώσουμε. Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις ο κάθε παίκτης. Είναι κάτι που πρέπει να περιορίσουμε αν όχι να λύσουμε 100%».

Για τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον άλλης ελληνικής ομάδας: «Δημοσιεύματα μπορούν να βγαίνουν. Εσείς κάνετε την δουλειά σας κι εγώ κάνω την δική μου. Τώρα είμαι εδώ. Θα μπορούσα να το κάνω το καλοκαίρι και για την Ελλάδα και για το εξωτερικό. Το σίγουρο είναι πως αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα δεν μπορείς να πεις είναι αυτό. Εγώ είμαι εδώ και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για την ευχή που θα έκανε: «Θα ήθελα να βρεθεί μία λύση για τον σύλλογο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News