Ουζουνίδης για Μπεργκ: "Σεβαστή οποία απόφαση πάρει"

Ουζουνίδης για Μπεργκ: "Σεβαστή οποία απόφαση πάρει"

Για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Λεωφόρο, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στάθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος καταδίκασε τα όσα έγιναν.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε σε μία πιθανή απόφαση του Μπεργκ να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, ενώ στην συνέχεια υποστήριξε πως οι πράσινοι θα είναι ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουζουνίδης στην Nova

Για τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο: ” Είναι κάτι που δεν θέλουμε να συμβαίνει στα γήπεδα και δεν θέλουμε να συμβεί σε κανέναν. Όχι μόνο για όλους όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για όσους παρακολουθούν ένα παιχνίδι και θέλουν να δουν ένα παιχνίδι. Είναι σίγουρα καταδικαστέο και άθλιο ως γεγονός. Από εκεί και πέρα, το μέγεθος του προβλήματος, σίγουρα δεν αναιρεί την πράξη που έγινε. Όμως μπορεί να ορίσει το μέλλον μιας ομάδας και την προσπάθεια που κάνει μια ομάδα μέσα στο γήπεδο. Οπότε, θα πρέπει  όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε οτιδήποτε κάνουμε. Είτε με τον τρόπο που κινούμαστε, είτε με τον τρόπο που λειτουργούμε, είτε με τον τρόπο που διαμαρτυρόμαστε, ώστε να μην προκαλούμε και να μην δίνουμε αφορμές για οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Και δεν μιλάω αυτή τη στιγμή μόνο για την πλευρά του ΠΑΟΚ, αλλά και για τη δική μας πλευρά και των υπόλοιπων ομάδων”,

” Το κακό είναι βέβαια, ότι αυτά που λέμε εμείς δεν τα ακούει κανείς. Αυτά που λέμε εμείς δεν έχουν καμία σημασία απ ‘ ότι φαίνεται. Δεν βελτιώνονται τα πράγματα, συνέχεια χειροτερεύουν και πραγματικά σκέφτεται κανείς αν θα αλλάξει ποτέ κάτι σε αυτή την κατάσταση που ζούμε. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα χειροτερεύουν και απ’ ότι φαίνεται δεν είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθούν. Για μένα, αυτό είναι το χειρότερο ”

Για το κουτάκι που δέχθηκε ο Ίβιτς: «Σας είπα ότι είναι καταδικαστέο και άθλιο σαν γεγονός».

Για το πόσο έχει επηρεαστεί η ομάδα και πως θα το αντιμετωπίσουν: «Δεν μπορείς να κάνει κάτι, πρέπει να προσπαθείς. Αυτό που έγινε έγινε. Σίγουρα δεν είναι καλό και για την ψυχολογία των παικτών και όλων όσων είμαστε στην ομάδα. Αγωνιστικά μπορούσαμε να είμαστε στην πρώτη θέση και είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε στην τελευταία. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό. Είμαστε επαγγελματίες, δουλεύουμε σε μία μεγάλη ομάδα θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο, ανεξάρτητα από την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόμαστε, που δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό που λέω πάντα στους παίκτες, ότι νικητής δεν θεωρείτε μόνο αυτός που μπορεί να κερδίσει κάποιους τίτλους, αλλά θεωρείτε και αυτός που μπαίνει μέσα στο γήπεδο προσπαθεί, δίνει το 100% για οποιαδήποτε ομάδα αγωνίζεται»

Για τον αν υπάρχει ο φόβος να τα παρατήσουν οι παίκτες: «Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι, αλλά θα είναι μεγάλο λάθος αν το κάνουνε. Είναι επαγγελματίες πρέπει να προσπαθούν πάντα να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Θα είναι μεγάλο λάθος να συμπεριφερθούν με αυτό τον τρόπο.

Για αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ: «Ο Μάρκους είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας, αλλά δεν είναι ο μοναδικός της ομάδας. Σίγουρα θέλουμε να είναι εντάξει, να μπορεί να αγωνιστεί, είναι ο πρώτος σκόρερ, είναι ένας παίκτης που δίνει αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες τους. Θεωρώ υπερβολική την ποινή που δόθηκε, δεν νομίζω ότι και ο Μπεργκ, αλλά και ο Κρέσπο, ήταν για να τιμωρηθούν με τόσες αγωνιστικές. Ας περιμένουμε όμως την ποινή και θα πούμε περισσότερα».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να αποχωρήσει ο Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό: «Θα δούμε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αυτό που μπορώ να κάνω από την πλευρά μου ότι εμείς θα δουλεύουμε, θα προσπαθούμε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Από εκεί και πέρα είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας, όποια απόφαση και να πάρει είναι δικαίωμά του και είναι σεβαστή. Θεωρώ ότι αγαπάει την ομάδα, του αρέσει η δουλειά που γίνεται εδώ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες για όλα τα παιδιά, ώστε να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές».

Για το αν υπάρχει ανησυχία για τις εξελίξεις στα διοικητικά: «Όχι, αν δεν μιλήσουμε πρώτα δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ανησυχία. Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο παρουσιάζεται. Ένας άνθρωπος που μπήκε και έβαλε τόσα χρήματα δεν νομίζω να πάρει εύκολα μία τέτοια απόφαση. Από εκεί και πέρα σε τέτοιες καταστάσεις είτε μας αρέσει μία απόφαση είτε όχι είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθένα και είναι σεβαστό απ΄ όλους. Δεν έχω μιλήσει όμως για πολλά πράγματα ακόμα με τον πρόεδρο, υπήρξε όπως ξέρετε και ο θάνατος του πατέρα του, οπότε οι προτεραιότητες ήταν άλλες. Να μιλήσουμε πρώτα να δούμε πως σκέφτεται και από εκεί και πέρα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχαμε απουσίες, αλλά όπως είδατε μέχρι την διακοπή κερδίζαμε. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ έχουν την υποχρέωση να δίνουν το 100% σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα από τα παιδιά που θα αγωνιστούν αν αυτό φτάνει για να κερδίσουμε ή όχι θα το δούμε μετά το τέλος του αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι θα πάμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το αν μπορεί αυτή η κατάσταση να συσπειρώσει την ομάδα: «Δεν είναι θέμα συσπείρωσης. Είναι θέμα υποχρέωσης που έχουμε στην ομάδα που εκπροσωπούμε».

 

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News