Όταν ο Ζιλμπέρτο "έριχνε" το Ελ. Βενιζέλος!

ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ - Zιλμπέρτο πάρε σκούπα και άρχισε από τον… Στραματσόνι!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς εννέα χρόνια (16/6/08), ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πάτησε στην Αθήνα για να υπογράψει την επόμενη μέρα συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό.

Ποτέ ξανά δεν είχε έρθει ένας διεθνής και εν ενεργεία αρχηγός (!) μεγάλης εθνικής ομάδας στην Ελλάδα για κάποια ομάδα. Το καλοκαίρι του 2008, ο Παναθηναϊκός έφερνε τον -τότε- 31χρονο αρχηγό της “Σελεσάο”, Ζιλμπέρτο Σίλβα στην Αθήνα προκειμένου να αποτελέσει το μεγαλύτερο όνομα που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα.

Προερχόμενος από 29 συμμετοχές την σεζόν 2007-08 και συνολικά 237 σε 6 χρόνια στην Άρσεναλ, με την οποία κατέκτησε ένα αήττητο πρωτάθλημα, το “αόρατο τοίχος” “γκρέμιζε” το Ελεύθερος Βενιζέλος και ανάγκασε χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον υποδεχθούν το απόγευμα της 16ης Ιουλίου του 2008.

Στα τρία χρόνια που έμεινε στον Παναθηναϊκό, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ τίμησε όσο λίγοι ξένοι την φανέλα του Παναθηναϊκού, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Συνολικά φόρεσε 111 φορές την πράσινη φανέλα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News