Η ομάδα αποκτάει την ταυτότητα του προπονητή, ωστόσο έχει κενάκια

Πασκουάλ: «Ονειρεύομαι το έβδομο»!

Μπορεί να ακούγαμε για βόμβες (από άποψη ονομάτων) και βόμβες να μην είδαμε, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Παναθηναϊκός αποκτάει την ταυτότητα του Τσάβι Πασκουάλ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Λεκαβίτσιους, Θ. Αντετοκούνμπο, Ντένμον, Όγκαστ και Βουγιούκας είναι οι μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στον “Εξάστερο”. Κανένας τους δεν αποτελεί κάποιο μεταγραφικό “μπαμ”, ωστόσο όλοι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Είναι καλοί αμυντικοί, συμπληρώνουν τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ και είναι παίκτες ομάδας. Δεν είναι παίκτες τύπου (π.χ.) Τζέιμς που πολλές φορές ήθελε μία μπάλα μόνος του.

Ο Βουγιούκας έρχεται να προσφέρει πιο τεχνικό παιχνίδι μέσα από τη ρακέτα, φυσικά και θα έχει λιγότερο χρόνο συμμετοχής από τον Μπουρούση, ωστόσο υστερεί σε δημιουργία και τρίποντο. Είναι όμως εξαιρετικός αμυντικός. Ο Όγκαστ είναι το αθλητικό πεντάρι που λέγαμε και μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες στην άμυνα και με τη κατάλληλη δουλειά μπορεί να εξελιχθεί και σε δυνατό όπλο στην επίθεση. Ο Λεκαβίτσιους είναι καλός αμυντικός και καλός δημιουργός (φυσικά όχι όσο καλός είναι ο Καλάθης), ωστόσο είναι καλύτερος σκόρερ από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού που δεν θα αναγκάζεται να παίζει 30-35′ ανά ματς. Ο Ντένμον εξαργυρώνει μία εξαιρετική σεζόν με 16 πόντους μ.ο. και από 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ μ.ο. ανά παιχνίδι στην Τουρκία, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Τζέιμς ή τη θέση του Φελντέιν. Κανείς δεν γνωρίζει αν με την αποχώρηση του Φελντείν ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει παίκτη από το “πάνω ράφι” για τη θέση 2, ή αν θα παίρνει χρόνο συμμετοχής στο “2” ο Ρίβερς και θα αποκτηθεί μία ακόμη εναλλακτική στο “3”. Τέλος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο προσφέρει εξαιρετική άμυνα, έχοντας ως αδυναμία το σουτ.

Η ομάδα δείχνει να είναι πλήρης στη θέση “1” με τους Καλάθη και Λεκαβίτσιους, ενώ μπορεί να παίξει εκεί και ο Ντένμον, ενώ υπάρχει και ο Λούντζης που ίσως παραμείνει ως έξτρα λύση. Στο “2” για την ώρα υπάρχουν οι Παππάς και Ντένμον, ενώ κατά συνθήκη μπορεί να αγωνιστούν και οι Αντετοκούνμπο, Ρίβερς. Στο “3” υπάρχουν ο Ρίβερς και ο Αντετοκούνμπο. Στο “4” οι Σίνγκλετον, Γκάμπριελ, ενώ μπορούν να παίξουν εκεί και οι Αντετοκούνμπο, Γκιστ, Όγκαστ. Στο “5” υπάρχουν ο Γκιστ (που λογίζεται για “5” πλέον), ο Βουγιούκας κ ο Όγκαστ, ενώ κατά συνθήκη μπορεί να παίξει και ο Σίνγκλετον. Άρα, με τις αποχωρήσεις των Φώτση, Φελντέιν, Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλο, συμπεραίνουμε πως υπάρχουν “κενά” στις θέσεις “2” και “3”. Η ομάδα χρειάζεται 14-15 για να βγει αυτή η απαιτητική χρόνια και έχω την εντύπωση πως ακόμη και αν πάρει τον Περπέρογλου ο Παναθηναϊκός, αυτή δεν θα είναι η τελευταία του κίνηση. Όπως επίσης κίνηση πιστεύω πως θα γίνει και όταν “ελληνοποιηθεί” ο Γκιστ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News