"Ο Πούκι μπορεί να "μπει στα παπούτσια" του Μπεργκ"

"Ο Πούκι μπορεί να "μπει στα παπούτσια" του Μπεργκ"

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν προπονητής, Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, μίλησε στο ράδιο του Sport24 για την περίπτωση του Πούκι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός, που έχει αγωνιστεί και κοουτσάρει για αρκετά χρόνια στη χώρα μας, στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό μεταξύ άλλων και για την μεταγραφή Πούκι στο “τριφύλλι”.

Χαρακτηριστικά είπε :

Για τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού Τέεμου Πούκι: «Ο Πούκι είναι μεγάλη προσωπικότητα στη Φιλανδία. Τον ξέρουν όλοι. Είναι στο στυλ του Μάρκους Μπεργκ. Πρέπει όμως να του δώσουν το χρόνο για να γίνει ο επόμενος Μπεργκ. Οι παίκτες μου, μου λένε με καλά λόγια για τον χαρακτήρα του. Είναι καλό παιδί, με χαμόγελο και επαγγελματίας. Θα κάνει καλή επιλογή ο Παναθηναϊκός. Περισσότερο παίζει με έναν ακόμα φορ μαζί. Είναι γρήγορος, με καλή ντρίμπλα και έξυπνος. Είναι καλός στον χώρο. Μπορεί να δημιουργήσει χώρους για τους συμπαίκτες του. Λένε τα καλύτερα στη χώρα για τον Πούκι».

Για το αν μπορεί να αποδώσει στον Παναθηναϊκό: «Ο Ουζουνίδης παίζει με 4-4-2. Δουλεύει πολύ καλά το σύστημα και αν θες το σύστημα σου να είναι εξαιρετικό, πρέπει να φέρεις παίκτες γι” αυτό που δουλεύεις. Ο Πούκι μπορεί να δημιουργήσει χώρους για τον δεύτερο επιθετικό που θα παίζει δίπλα του. Δεν παίζει μόνος του στην κορυφή. Για το σύστημα του Παναθηναϊκού είναι ο καταλληλότερος. Μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλει ο κόουτς».

Για το αν μοιάζει ο Τέεμου Πούκι με τον Μάρκους Μπεργκ: «Μοιάζει με τον Μπεργκ ο Πούκι. Το στυλ που έχει ο Μπεργκ δεν είναι ο κλασικός φορ που παίζει μόνο με πλάτη. Έκανε τα πάντα. Ο Μπεργκ μοιάζει με τον Πούκι. Ο Μπεργκ όμως είναι ένας. Έκανε μία σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα και ο καθένας έχει το δικό του στυλ. Ο Πούκι είναι καλός στο παιχνίδι με την πλάτη, δεν του παίρνεις εύκολα τη μπάλα, έχει πολύ καλή ντρίμπλα και έχει την κίνηση στον χώρο. Μπορεί να καλύψει το κενό του Μπεργκ».

Για τις πιθανότητες που υπάρχουν να πάει ο Πούκι στον Παναθηναϊκό:«Μίλησα με τον αρχηγό της ομάδας μου που είναι μαζί στην εθνική. Ξέρουν για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και ο Πούκι θέλει να παίξει σε μία ομάδα με υψηλό κίνητρο όπως ο Παναθηναϊκός. Ο Πούκι ταιριάζει με το στυλ που θέλει ο Ουζουνίδης».

Πρεμιέρα στην Αγγλία, Ντόρτμουντ – Μπάγερν στην Γερμανία και πολλά άλλα παιχνίδια: Προγνωστικά στοιχήματος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News