Ντένμον: "Δεν το βάζω κάτω..."

Μάρκους Ντένμον: «Είμαστε έτοιμοι» (vid)

Αποφασισμένος να πετύχει ως παίκτης του Παναθηναϊκού δηλώνει ο Μάρκους Ντένμον. Τι είπε για τη νίκη επί της Μπάμπεργκ και τον Καλάθη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ…

Πρώτη νίκη στην εφετινή Euroleague… 
«Σίγουρα η πρώτη μας νίκη στην Euroleague μας γεμίζει με σιγουριά για τη συνέχεια. Βγάλαμε πολλά συμπεράσματα απόψε (19/10) στο παρκέ και αισθανόμαστε πιο γεμάτοι. Η απόδοση μας στην πρεμιέρα (σ.σ. απέναντι στην Μπαρτσελόνα) δεν ήταν αυτή που θέλαμε, αλλά μπροστά στους φιλάθλους μας, που μας έδωσαν ενέργεια, δεν υπήρχε περίπτωση να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη». 

Ποιο ήταν το σημείο «κλειδί» της αποψινής νίκης; 
«Βγήκαμε δυνατοί στο παρκέ στην τρίτη περίοδο. Τα δώσαμε όλα σε άμυνα και επίθεση και βγάλαμε ενέργεια. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε έλλειψη διάρκειας στο παιχνίδι μας, αλλά στη συνέχεια ήρθε βοήθεια και από τον πάγκο, δείξαμε εμπιστοσύνη στην άμυνα και βάλαμε τις βάσεις για τη νίκη». 

Φέτος ο Τσάβι Πασκουάλ έχει να διαχειριστεί ένα μεγαλύτερο ροτέισον. 
«Είναι ένα τεράστιο όπλο για μας το μεγάλο ροτέισον. Κάποιο βράδυ μπορεί ένας παίκτης να μην αποδίδει επιθετικά. Αυτό δε δημιουργεί πρόβλημα με το βάθος πάγκου που έχουμε. Είναι σημαντικό που ο Πασκουάλ έχει πολλές επιλογές στον πάγκο και παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουν και να προσφέρουν σε άμυνα και επίθεση». 

Η αστοχία στις ελεύθερες βολές συνεχίζει να… ταλαιπωρεί το παιχνίδι σας… 
«Μας προβληματίζει η αστοχία μας κυρίως στις βολές και δουλεύουμε πάνω σ` αυτό. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης… Δε νομίζω ότι θα συνεχιστεί. Είμαστε ικανοί για τα πάντα και η αστοχία θα σταματήσει. Όπως είπα και πριν το θέμα έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση μας και σίγουρα παιχνίδι με το παιχνίδι το πρόβλημα θα επιλυθεί». 

Ο Καλάθης ήταν… εξωπραγματικός απόψε (19/10)… 
«Έπαιξε αποτελεσματικά. Ξέρουμε πάντα τι να περιμένουμε από αυτόν. Μας καθοδηγεί, μας συμβουλεύει συνέχεια και μας ανοίγει το δρόμο για να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν τόσο έμπειρο παίκτη δίπλα μας». 

Ακολουθεί… διαβολοβδομάδα στην Euroleague με δύο αγωνιστικές. Στις 24/10 ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Μόσχα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ στις 27/10 υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ, του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η νίκη επί της Μπάμπεργκ δίνει ώθηση ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων; 
«Σίγουρα η αποψινή νίκη μας γέμισε αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να μαζεύουμε με νίκες και να μην χάνουμε παιχνίδια στην έδρα μας. Είναι θετικό που πήραμε μία άνετη πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ ήταν ένα καλό και δυνατό τεστ, πριν δοκιμαστούμε για δεύτερη φορά εφέτος εκτός έδρας». 

Τέλος, ο Αμερικανός στάθηκε στη δική του απόδοση και την προσπάθεια που κάνει για να ενσωματωθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του Πασκουάλ. 
«Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Euroleague και ειλικρινά ακόμα ψάχνω το ρόλο μου στην ομάδα. Κάθε μέρα είναι και μία διαφορετική εμπειρία για μένα. Προσπαθώ να μαθαίνω και δουλεύω πολύ, προκειμένου να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο και να είμαι αποτελεσματικός σε όλους τους τομείς. Δε σταματώ και δεν το βάζω κάτω… Θα πετύχω!».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News