Νικητής στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός…

Νικητής στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός…

Ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου, αλλά άξιζε στο τέλος να πάρει και τη νίκη. Ο Μάνταλος αλλοίωσε το αποτέλεσμα, ενώ οι πράσινοι αγωνίστηκαν με εφτά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα  στην ΑΕΚ. Γράφει για το newspao.gr ο Νότης Καμπέρης.

Θα ξεκινήσω από τα θετικά. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων παίχτες και προπονητικό τιμ για την προσπάθεια που κατέβαλαν κόντρα στον Ατρόμητο. Μόνο αδιάφορο δεν ήταν το παιχνίδι σήμερα. Είναι ζήτημα τιμής στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου. Την στιγμή που οι πληρωμές δεν φαίνονται να έρχονται στην… ώρα τους, οι νεοσύστατοι στην βασική ενδεκάδα ποδοσφαιριστές έπαιξαν με μεράκι και τα κατάφεραν περίφημα. ΜΠΡΑΒΟ!

Ο Άλτμαν πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με το «Τριφύλλι». Ο Ινσούα υπηρέτησε επάξια την θέση του αριστερού μπακ, ο Αυλωνίτης ήταν αρκετά καλός, ενώ ο Διούδης πραγματοποίησε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις, κρατώντας ισόπαλο το αποτέλεσμα. Ο Τσάβες φάνηκε ανέτοιμος στο εικοσάλεπτο που αγωνίστηκε, αλλά έδωσε το παρόν στις φάσεις και παραλίγο να χρηστεί και σκόρερ. Συνολικά η ομάδα έδειξε πυγμή και έβγαλε νεύρο. Μερικές περιπτώσεις παιχτών δείχνουν αδιαφορία (δικαιολογημένα ή όχι) και το καλύτερο θα ήταν να απομακρυνθούν από την ομάδα, φέρνοντας και τα απαραίτητα έσοδα.

Νικητής στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός…

Ο Αυλωνίτης ήρθε αποφασισμένος στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Ιδού η ευκαιρία!

 

Τα εύσημα ανήκουν στον Μαρίνο Ουζουνίδη και το επιτελείο του φυσικά, αφού κατόρθωσαν να παρουσιάσουν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό σε όλα τα επίπεδα. Οι πράσινοι δημιούργησαν τελικές απέναντι στην καλύτερη – μέχρι το γκολ του Μολίνς – άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Εβρίτης τεχνικός διαχειρίστηκε με σοφία και απόλυτη ακρίβεια τα πρoβλήματα που προέκυψαν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα, διαβάζοντας παράλληλα και την τακτική του Κάναντι. Παίρνει άριστα, αλλά τι να το κάνει… αφού δεν πήρε και το τρίποντο.

ΑΙΣΧΟΣ !

Η εξομάλυνση του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει δρόμο. Ακόμη, βρισκόμαστε στα μισά. Η διαιτησία στο Περιστέρι ήταν – ίσως – η χειρότερη του πρωταθλήματος. Μάνταλος, κύριοι. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας. Την γεύση της αδικίας που πήρε ο Ατρόμητος από το παιχνίδι της Τούμπας… τώρα την πήρε ο Παναθηναϊκός στην έδρα της ομάδας του Περιστερίου. Έτσι, είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Υπάρχουν τρεις πεντακάθαρες φάσεις για πέναλτι, καθώς και άλλες τόσες αποβολές. Ο Μάνταλος δεν υπέδειξε ούτε τις μισές παραβάσεις. Ορθώς υποδείχθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Άλτμαν, αλλά το πιο καραμπινάτο πάνω στον Ισραηλινό έφυγε… στα αδιάφορα. Υπάρχει και η φάση του Μολίνς, που και εκεί ο Μάνταλος έμεινε ηθελημένα (;) ασυγκίνητος. Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει κάλλιστα προβάδισμα στο σκορ.

Νικητής στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός…

Τα μικρότερα σφάλματα. Κάρτα στον Άλτμαν, όχι στον Ντιγκινί για θέατρο. Νέα κίτρινη στον Μολίνς για τάκλιν στην μπάλα. Οφσάιντ ο Ντάουντα στην κερδισμένη από τον Αυλωνίτη ρεβάνς. Ανύπαρκτο φάουλ ο Μολίνς πάνω στον Ρισβάνη, σε προφανή θέση για γκολ ο Σουηδός. Τα γαλλικά του Ουάρντα στον επόπτη. Δύο φορές έστησε λανθασμένα ο Μάνταλος το τοίχος! Χειρουργείο!

 

Αποβολές. Ο χαμός! Αποβολή στον Κυβρακίδη. Μετά; Το φτύσιμο του Χατζησαία στον Μολίνς δεν αποτελεί παράβαση; Μαρκάρισμα στην αντεπίθεση από τον Μάντσον, ξεκάθαρη δεύτερη κίτρινη στο 90’. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Πού θα πάει αυτή η ιστορία…

Οι τραυματισμοί στον Παναθηναϊκό δεν λένε να σταματήσουν. Θλάση στον δικέφαλο ο Μουνιέ, αιμάτωμα ο Καμπέσας. Ο πρώτος θα αγωνιστεί ξανά με το νέο έτος, ενώ ο παίχτης από το Εκουαδόρ θα δώσει μάχη με το χρόνο για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Νικητής στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός…

Δεν έχει καταφέρει να βρει τον καλό του εαυτό ο Καμπέσας από το καλοκαίρι και τα παιχνίδια με την Μπιλμπάο. Είναι ταλαντούχος, αλλά οι τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν να το αποδείξει και στις ελληνικές διοργανώσεις.

 

Υ.Γ Αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός μετά την υπογραφή νέου μνημονίου, εφόσον την γλιτώσει από το οικονομικό στρίμωγμα της δόσης του Οκτώβρη.

Υ.Γ 2 Δεν ξέρω αν πρόκειται για κάποια αμπελοφιλοσοφία η υπόθεση με τους Γερμανούς. Μπουχτίσαμε από σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όταν έρχονται τα ζόρια… για να πέσουν οι αμαρτίες του παρελθόντος στα μαλακά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News