Νίκησε με το... μυαλό στον ΠΑΟΚ

Νίκησε με το... μυαλό στον ΠΑΟΚ

Ήταν φανερό δια γυμνού οφθαλμού πως ο Παναθηναϊκός είχε στο μυαλό του την αναμέτρηση της Πέμπτης (24/4) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κόντρα στον Ατρόμητο δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αλλά κατάφερε έστω και στα… χασομέρια να πάρει τη νίκη με 1-0, με τον Μολίνς να σημειώνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Ανησυχία για Ζέκα, ο οποίος με τα χίλια ζόρια συνέχισε το παιχνίδι και περιμένουμε τις εξετάσεις. 

Κέρδισε τον Χατζηγιοβάννη το Τριφύλλι, ο οποίος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά το δοκάρι του στέρησε το γκολ και έδειξε ότι μπορεί να τον υπολογίσει και σε πιο δύσκολα ματς ο Μαρίνος Ουζουνίδης και σίγουρα το τέρμα του Σουηδού έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα τεχνικό να δικαιωθεί για την επιλογή του να τον βάλει στο ματς.

Πως έπαιξε

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε για την βασική ενδεκάδα για τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Χουλτ, Κουτρουμπή, Ευαγγέλου και Κουλιμπαλί. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ζέκα και Κουρμπέλης, στα αριστερά ο Μπουμάλ, στα δεξιά ο Εμποκού και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης στο πλευρό του Μπεργκ στην επίθεση της ομάδας.

Το ματς

Χωρίς με κάτι το ιδιαίτερο ξεκίνησε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, με τους «πράσινους» να έχουν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει τους χώρους να επιτεθεί. Η πρώτη υποψία φάσης έγινε στο 6’ με τον Χουλτ να κάνει τη σέντρα με τον Μπουνάλ να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και ο Εμποκού έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ μπλόκαρε στα σώματα.

Από κει και μετά οι δύο ομάδες έπαιζαν κυρίως στο κέντρο με τους Κουλιμπαλί και Εμποκού να είναι οι πιο κινητικοί του Τριφυλλιού και μάλιστα ο Κογκολεζος άσος έκανε τη σέντρα, αλλά δεν έφτασε ποτέ στον Μπουμάλ.

Πάντως στο 13’ έγινε η πρώτη πολύ καλή φάση του αγώνα από τον Ατρόμητο. Ο Ντιγκινί έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ και αυτός ήταν ο πρώτος κίνδυνος για την άμυνα των γηπεδούχων. Από κει και μετά οι Περιστεριώτες πήραν μέτρα και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την «πράσινη» άμυνα.

Ήταν φανερό πως ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε και μεγάλη… διάθεση στο παιχνίδι, μιας και στο μυαλό των  παικτών είναι ο επαναληπτικός με τον ΠΑΟΚ και δεν ήθελαν να σπαταλήσουν από νωρίς δυνάμεις.

Στο 18’ το Τριφύλλι έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία. Ύστερα από τρομερή πάσα του Εμποκού αριστερά για τον Χουλτ που έκανε τη σέντρα – σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο άσος από το Κονγκό ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, κυρίως με τον τρόπο που κρατάει τη μπάλα και μοιράζει το παιχνίδι. Στο 24’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Μετά από ωραία χαμηλή σέντρα του Χουλτ από αριστερά, ο Κλωναρίδης δεν πρόλαβε την προβολή και χάθηκε μια καλή ευκαιρία.

Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος δημιούργησε μια ακόμα καλή ευκαιρία στο 27. Κεφαλιά από τον Ντάουντα, ύστερα από σέντρα του Ντιγκινί, ο Βλαδοχήμος μπλίκαρε εύκολα παρά το γεγονός πως μπορούσε να γίνει πολύ δύσκολη η κατάσταση για εκείνον και την εστία του.

Στο 33’ μετά από καταπληκτική ντρίμπλα Ο Μπεργκ “χόρεψε” τον Φυτανίδη και τον Κατράνη, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν πάνω στον Θεοδωράκη που απομακρύνει και το ματς άρχιζε να… ζωντανεύει.

Μάλιστα στο 38’ παραλίγο να έχουμε ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ. Μετά από γέμισμα του Μπεργκ, μπερδεύεται ο Κυριακίδης και ο Θεοδωράκης απομάκρυνε σε κόρνερ με… υπερένταση, μιας και η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα.

Το Τριφύλλι κατάφερε να βγάλει μία ακόμα επίθεση. Στο 41’ μετά από σέντρα του Μπουμάλ, ο Εμποκού πήρε την κεφαλιά χαμηλά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και ο Παναθηναϊκός ήθελε το γκολ για να μπει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου να ανοίξει το σκορ. Ο Ζέκα έδωσε στον Μπεργκ, εκείνος με το τακουνάκι έστρωσε στον Κλωναρίδη, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν άστοχο και στο 47’ η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε άουτ, ύστερα από κόρνερ.

Ήταν φανερό πως οι «πράσινοι» μπήκαν αρκετά δυνατά στο β’ μέρος και έψαχναν το γκολ για να «ξεκλειδώσουν» την αναμέτρηση. Μάλιστα στο 52’ ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα, ο Εμποκού άφησε την μπάλα για τον Κλωναρίδη ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ, το οποίο ήταν αδύναμο, με τον Θεοδωράκη να αποκρούει και πάλι την μπάλα.

Όμως ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα, προς τον Μπεργκ ο οποίος θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει έξω από το δοκάρι του πορτιέρο του Ατρομήτου.

Στο 56’ ο Ουζουνίδης πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή με τον Μολίνς να μπαίνει στη θέση του Μπουμάλ και ο Σουηδός πήγε στο δεξί φτερό. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει με τον Κουλιμπαλί, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Θεοδωράκης μπλόκαρε.

Ύστερα από αρκετή ώρα το Τριφύλλι δημιούργησε καλή φάση, αλλά δεν του βγήκε. Στο 65’  έγινε έξυπνη εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, αλλά το σουτ του Κλωναρίδη ήταν αρκετά δυνατό έφυγε ψηλά, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Εμποκού δύο λεπτά αργότερα.

Στο 71’ ο Ουζουνίδης έβαλε τον Χατζηγιοβάννη στον αγωνιστικό χώρο, μιας και ήθελε φρέσκα πόδια για σέντρες για να βρει καλά τους επιθετικούς, μιας και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά μονοδιάστατο και… προβλέψιμο. Μάλιστα στο 75’ μπήκε και ο Λουντ στη θέση του Ευαγγέλου και ο Κουρμπέλης πέρασε ως στόπερ και ο Φινλανδός πήγε δίπλα στον Ζέκα.

Στο 79’ ο Κουρμπέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το Τριφύλλι, μιας και η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το δοκάρι στέρησε στο να χριστεί σκόρερ ο Χατζηγιοβάνης και να γίνει το 1-0, στο μακρινό σουτ που επιχείρησε.

Σουηδική… κομπίνα και 1-0

Στο 86′ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπεργκ βγήκε μόνος από αριστερά, έδωσε στον Μολίνς, αυτός χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να νικήσει τον Θεοδωράκη όμως το έκανε και έγραψε το 1-0 και ο νεοφερμένος Σουηδός… άνοιξε λογαριασμό.

Από κει και μετά δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το παιχνίδι της Τούμπας.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου (75’ Λουντ), Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπουμάλ (56’ Μπουμάλ), Εμποκού, Κλωναρίδης (71’ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ

Ατρόμητος: Θεοδωράκης, Μπάγκα, Φυτανίδης, Ούμπιδες, Τόνσο (66’ Λημνιός), Ζηζόπουλος, Ντιγκινί, Κυριακίδης, Μανιάτης (74’ Νάτσος), Νταούτντα, Κατράνης

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News