Νέα μπλεξίματα για Γκιρτζίκη

Νέα μπλεξίματα για Γκιρτζίκη

Στον ανακριτή βρίσκεται η υπόθεση του σκανδάλου της συντήρησης γηπέδων και διερευνάται ενδεχόμενη κακουργηματική απιστία του Γιώργου Γκιρτζίκη, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Είναι η τέταρτη εμπλοκή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ με τη δικαιοσύνη. Προηγήθηκαν το παραπεμπτικό βούλευμα για την κάρτα υγείας και οι εισαγγελικές διώξεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας και τα έργα στον Άγιο Κοσμά.

[ads2]

Πρόκειται για την υπόθεση συντήρησης έντεκα γηπέδων, τα οποία ανατέθηκαν απευθείας και χωρίς διαγωνισμό σε εταιρεία που την τελευταία πενταετία εμφανίζεται να τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης από την ομοσπονδία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία αρχικά απαιτούσε 445.000 ευρώ και μέσα σε δύο μήνες μείωσε την απαίτηση της σε 62.000 ευρώ ακριβώς για το ίδιο αντικείμενο!

Από τρία πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ προκύπτουν παρατυπίες, όπως η ετεροχρονισμένη υπογραφή σύμβασης. Μάλιστα, σε συνεδρίαση που έγινε στις 22 Μαΐου 2015, ο Γιώργος Γκιρτζίκης αρχικά δηλώνει ότι η συντήρηση των δύο γηπέδων του Αγίου Κοσμά γίνεται δωρεάν από την εταιρία Hellasod και στο τέλος της συνεδρίασης προτείνει και αποφασίζει να καταβάλει στην εταιρία 120.000 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, «εφευρίσκοντας» τη σιωπηρή παράταση της σύμβασης που δεν είχε ανανεωθεί!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News