Μην πέσεις στην παγίδα Παναθηναϊκέ

Μην πέσεις στην παγίδα Παναθηναϊκέ

Στις 15 Οκτωβρίου του 2011, σε μια αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Λουίς Σουάρες είχε ένα φραστικό επεισόδιο με τον Πατρίκ Εβρά!

Ο Ουρουγουανός τιμωρήθηκε με οκτώ αγωνιστικές και 40.000 λίρες γατί αποκάλεσε τον Γάλλο «μαύρο»! Η πειθαρχική επιτροπή κάλεσε τον νυν επιθετικό της Μπαρτσελόνα και του ζήτησε εξηγήσεις, με τον Σουάρες να ισχυρίζεται ότι είναι μια «χαϊδευτική έκφραση» που λένε στην Ουρουγουάη!

[ads2]

Η επιτροπή δεν «τσίμπησε» και ο Σουάρες τιμωρήθηκε παραδειγματικά.

Σημαντική λεπτομέρεια σε όλη την ιστορία είναι ότι το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες, όπου ήταν ξεκάθαρο ότι ο άσος της Λίβερπουλ είπε τα «λογάκια» του και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί ως προς τις «λέξεις».

Στις 9 Ιουλίου του 2006 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ίσως στην πιο διάσημη αποβολή όλων των εποχών, ο Ζινεντίν Ζιντάν κουτουλάει τον Μάρκο Ματεράτσι. Ο Γάλλος αντικρίζει την κόκκινη κάρτα στο 110′ από τον Ουρουγουανό διαιτητή Οράσιο Ελισόνδο και οι «τρικολόρ» χάνουν την κούπα στα πέναλτι (5-3)!

Παρά το γεγονός ότι ο «Ζιζού» πολλάκις δικαιολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι ο Ιταλός αμυντικός του έβρισε συγγενικά του πρόσωπα, ουδέποτε αποδείχθηκε «κάτι» και έτσι ο Ματεράτσι την «έβγαλε» λάδι!

Αυτά τα δύο παραδείγματα, είναι ο καλύτερος «πρόλογος» για όλη αυτή την ιστορία που έχει δημιουργηθεί με τον Μάρκους Μπεργκ και τις καταγγελές της Μπρόντμπι, περί δήθεν ρατσιστικής συμπεριφοράς του Σουηδού στον Λέμπογκανγκ Φίρι.

Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα οι ποδοσφαιριστές μπορεί να λένε πολλά και διάφορα. Πλέον επειδή ξέρουν ότι τους «πιάνουν» οι κάμερες, φροντίζουν να βάζουν το χέρι τους μπροστά στο στόμα τους!

Δεύτερον για να κρίνεις ένα περιστατικό πρέπει να έχει γίνει!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει πλάνο που να δείχνει τον Μπεργκ να απευθύνεται με ρατσιστικές εκφράσεις στον Φίρι, οπότε δεν ξέρουμε εάν υπήρχε καν διάλογος!

Οπότε οι «ισχυρισμοί» της Μπρόντμπι πέφτουν στο… κενό. Είναι αστείες!

Άλλωστε μετά από κάθε ματς, μια ομάδα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο καλύτερος παίκτης των αντιπάλων έβριζε κάποιον παίκτη και έτσι θα τους αποδεκάτιζαν!

Γι’ αυτό και μόνο το λόγο η καταγγελία της Μπρόντμπι θα πεταχτεί στον κάδο των απορριμάτων, διότι θα δημιουργήσει ένα πολύ επικίνδυνο δεδικασμένο!

Δεν θα μπω στη λογική ότι ο Μπεργκ είναι «καλό παιδί» και δεν κάνει τέτοια, διότι εδώ μιλάμε σε επίπεδο κανονισμών και όχι μιάς θεωρητικής προσέγγισης!

Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έπεσε στη παγίδα της Μπρόντμπι και αντί να συζητάει με ποδοσφαιρικούς «όρους», κάθεται και «απαντάει» στις «αηδίες» των Δανών.

Έτσι ρίχνει «νερό» στον μύλο της Μπρόντμπι που είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να πάει… αλλού τη ρεβάνς και όχι στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός λειτουργεί με την Μπρόντμπι, όπως κάνει πολλάκις στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Οδηγεί την κουβέντα σε λάθος μονοπάτια, δίνοντας στους ποδοσφαιριστές άλλοθι, κάνοντας τους προπονητές να σκέφτονται «θεωρίες συνομωσίας» και εν τέλει δηλητηριάζοντας το ποδοσφαιρικό τμήμα, με ολέθριες συνέπειες στο αγωνιστικό κομμάτι.

Εάν ο Παναθηναϊκός ταξιδέψει στη Δανία, έχοντας στο μυαλό του τις γελοίες καταγγελίες της Μπρόντμπι, τότε προβλέπεται να δούμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς, απ’ αυτό που θα βλέπαμε, εάν η ομάδα ήταν προσηλωμένη στο αγωνιστικό της πλάνο.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη ημέρες για αλλαγή πλεύσης…

Πηγή: sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News