Μικάελσεν στο newspao: «Έχει το εύκολο γκολ ο Πούκι, διαφορετική προσωπικότητα από τον Μπεργκ»

Μικάελσεν στο newspao: «Έχει το εύκολο γκολ ο Πούκι, διαφορετική προσωπικότητα από τον Μπεργκ»

Το newspao.gr μίλησε με τον παλαίμαχο άσο του Παναθηναϊκού, Γιαν Μικάελσεν, για τον νούμερο ένα μεταγραφικό στόχο των «πράσινων», τον Τεέμου Πούκι.

Ο Μικάελσεν ζει και εργάζεται στην Δανία, εκτελώντας χρέη αθλητικού διευθυντή στα τμήματα υποδομών της Κοπεγχάγης. Παράλληλα, παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό, είναι γνώστης της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, ενώ έχει άποψη και για τον Φινλανδό φορ που βρίσκεται στην κορυφή της «πράσινης» μεταγραφικής λίστας, Τεέμου Πούκι.

Στην επικοινωνία του με τον Αργύρη Λοΐζο, ο Μικάελσεν σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του Πούκι, μίλησε για τον φερόμενο ρόλο του ως αντι-Μπεργκ, αλλά και για το αγωνιστικό του στυλ και το κατά πόσο ταιριάζει στον Παναθηναϊκό και τα «θέλω» του Μαρίνου Ουζουνίδη. Τέλος, μας μετέφερε με επιφύλαξη ότι μπορεί να βρίσκεται στην χώρα μας του χρόνου το καλοκαίρι, αν όλα πάνε καλά και αναλάβει ένα καλοκαιρινό καμπ για νεαρούς επίδοξους ποδοσφαιριστές.

Το αγωνιστικό προφίλ του Πούκι, ο ρόλος του ως αντι-Μπεργκ και οι διαφορετικές προσωπικότητες

Η συζήτηση δεν μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά από το να του ζητήσουμε να μας πει δύο λόγια για τον ποδοσφαιριστή Τεέμου Πούκι, με τον Μικάελσεν να μας λέει ότι: «Πρόκειται για έναν βραχύσωμο ποδοσφαιριστή, σχετικά γρήγορο, με ευχέρεια στο σκοράρισμα». Όταν μοιραία του ζητήσαμε να τον συγκρίνει με τον Μάρκους Μπερκ, του οποίου το κενό έρχεται να καλύψει απάντησε ότι: «Δεν είναι τόσο δυνατός παίκτης όσο ο Μπεργκ. Θα είναι δύσκολο να τον αντικαταστήσει πλήρως και να καλύψει επάξια το κενό του».

Ο έμπειρος Δανός εντοπίζει διαφορές και στους χαρακτήρες των δύο παικτών, ενώ εκφράζει την άποψή του ότι δεν είναι εύκολο για τον Πούκι να κάνει τόσο μεγάλο… ντόρο, όσο έκανε ο Μάρκους Μπεργκ. «Ο Μπεργκ και ο Πούκι έχουν διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Πούκι είναι πιο ήρεμος, πιο ήσυχος χαρακτήρας». Ωστόσο, ο Μικάελσεν άναψε το πράσινο φως στον Παναθηναϊκό. «Μπορεί να τα πάει καλά στην Ελλάδα, ενώ και το στυλ του ταιριάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, έχει καλή τεχνική και σκοράρει εύκολα».

«Ο Πούκι ταιριάζει στα θέλω και το στυλ του Ουζουνίδη»

Αναφορικά με το αν ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού που παίζει ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Γιαν Μικάελσεν απάντησε καταφατικά. «Είναι παίκτης που έχει καλές κινήσεις στον χώρο και ξέρει να παίζει χωρίς την μπάλα στα πόδια, ξέρεις πως να κινείται και να πιέζει ψηλά. Αυτό είναι κάτι που κάνει και στην Μπρόντμπι. Οπότε δεν θα του είναι δύσκολο να το κάνει και στον Παναθηναϊκό, θα προσαρμοστεί εύκολα».

«Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που ήταν όταν έπαιζα κι εγώ»

Κλείνοντας, του ζητήσαμε να μας σχολιάσει την δήλωση του παίκτη, ο οποίος βλέπει τον Παναθηναϊκό ως μια κίνηση με προοπτική. Ο Μικάελσεν, που έχει ζήσει ένδοξες στιγμές με το Τριφύλλι στο στήθος, δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη. «Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που ήταν όταν έπαιζα κι εγώ. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια. Είναι δύσκολο να απαντήσω, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπρόντμπι».

Ο Γιαν Μικάελσεν μας ενημέρωσε ότι ενδέχεται να βρίσκεται του χρόνου το καλοκαίρι στην χώρα μας. Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να διοργανώσει ένα καλοκαιρινό καμπ για παιδιά στην Κρήτη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στο καμπ να συμμετάσχει και ο Ρενέ Χένρικσεν. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο για την ώρα, αλλά θα μας ενημερώσει όταν προγραμματιστεί κάτι.

«Σκοράρουμε» στους επαναληπτικούς του Champions League: Προγνωστικά στοιχήματος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News