Και τώρα τρέχει

[ads]

Πάντως, όχι έτσι! Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και στο ΟΑΚΑ από την Λοκομοτίβ Κουμπάν (71-77) του Γιώργου Μπαρτζώκα και πλέον βρίσκεται στο 2-4 και σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στο Top-16!!

[ads]

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πληγώθηκε από τα τρίποντα των παικτών του Μπαρτζώκα (13/27) και το κρεσέντο του Ντιλέινι (23π.) στην τρίτη περίοδο, αλλά και από τη δική του αστοχία από την περιφέρεια και την απουσία λύσεων πλην του Φελντέιν (14π.).

Ετσι, οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν νίκες και εκτός έδρας για να σφραγίσουν την πρόκριση, αρχής γενομένης από την δοκιμασία της επόμενης αγωνιστικής με την Καρσίγιακα στη Σμύρνη!

Πιο… στραβά δεν μπορούσε να αρχίσει το ματς για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Λοκομοτίβ μπήκε με… 0-7 από τα αποδυτήρια και 2-14 στο 5’, σε συνδυασμό με δύο γρήγορα φάουλ του Γκιστ! Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς έδειχναν χαμένοι, καθώς έψαχναν μάταια σκορ από το τρίποντο, ενώ έχαναν και τα αμυντικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να φτάσουν στο 10-21 του 10’.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι στράφηκαν στην… άμυνα, ώστε να αρχίσουν από εκεί το ροκάνισμα της διαφοράς. Το κατάφεραν σε πρώτη φάση (15-21, 13’), με την Λοκομοτίβ να επιδίδεται σε λάθη, αλλά να βρίσκει σκορ από το τρίποντο, αρχής γενομένης από το απίστευτο σουτ του Ντρέιπερ από το κέντρο στη λήξη της επίθεσης! «Κολλητά» ήρθε άλλο ένα τρίποντο για το 15-27 (15’), αλλά τα λάθη (8 στη δεύτερη περίοδο για την ομάδα του Μπαρτζώκα) από την πίεση των «πράσινων» συνετέλεσαν για σερί 9-0 (24-27), αλλά και το 29-30, με το ημίχρονο να κλείνει στο 29-33, αφού η Λοκομοτίβ είχε σκοράρει τέσσερα τρίποντα στην περίοδο!

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο ήταν δυναμικό, αφού έτρεξε 8-0 με τον Φελντέιν για το 37-33, αλλά ακολούθησε ένα απίστευτο κρεσέντο του Ντιλέινι! Ο Αμερικανός ήταν άποντος, αλλά έκανε ό,τι και όπως ήθελε και με 20 πόντους στην τρίτη περίοδο κουβάλησε μόνος του την «Λόκο», η οποία έφτασε στο 52-59!

Ο Καλάθης άρχισε και τελείωσε σερί 7-0 για την ισοφάριση (59-59, 32’), αλλά οι «πράσινοι» εκνευρίστηκαν από τα σφυρίγματα των διαιτητών που έστειλαν γρήγορα του Ρώσους στο μπόνους των βολών και η Λοκομοτίβ χτυπώντας από το τρίποντο με Μπρόκχοφ και Κλαβέρ έτρεξε επιμέρους 3-11 για το 64-72 (35’)! Πλέον η κατάσταση ήταν δύσκολα αναστρέψιμη, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τα τρίποντα που έψαξε και ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο ΟΑΚΑ, υποχωρώντας σε ρεκόρ 2-4, την ώρα που Λοκομοτίβ συνεχίζει στο 5-1.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 29-33, 54-59, 71-77.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News