Οι λεπτομέρειες και η ανακοίνωση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

"Ο χρηματοδότης θα παίξει σημαντικό ρόλο για το γήπεδο"

Tο περασμένο Σάββατοο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Δημήτρη Μπαλτάκου, για το θέμα του γηπέδου.

Στο ραντεβού των δύο ανδρών ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε με τον πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου όλες τις πτυχές του έργου που αφορούν το «πράσινο» γήπεδο.

Αρχικά μίλησαν για την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται στο όριο του δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει μια έκταση ιδίων στρεμμάτων με το πρότζεκτ του Βοτανικού, το τεχνικό σκέλος, με τις αρχικές μελέτες κλίμακας και ύψους, για ένα γήπεδο τεσσάρων αστέρων, μάξιμουμ 35.000 θέσεων τους όρους «συμμετοχής» του Παναθηναϊκού στο πρότζεκτ, που έθεσε εξαρχής ο Ερασιτέχνης κι έχουν γίνει αποδεκτοί. το σκέλος της χρηματοδότησης, όπου ανεξαρτήτως του αμερικανικού «κολοσσού» AEG (Anschutz Entertainment Group), με τον οποίο βρίσκεται σε επαφές ο Ερασιτέχνης για συμμετοχή/επένδυση στο πρότζεκτ, υπάρχει διάθεση και από την πλευρά την πολιτείας να συμβάλει είτε μέσω της Περιφέρειας είτε μέσω του προγράμματος που αφορά τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο Πρωθυπουργός πάντως η δευσμέττικε ότι όλα θα γίνουν σωστά, προκειμένου μην «κολλήσει» το σχέδιο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στις πιθανές προσφυγές.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να δημιουργούνται πιο «ειδικές» επιτροπές, που θα ασχοληθούν τόσο με το νομικό όσο και με το τεχνικό σκέλος του πρότζεκτ.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα γίνει η σύσταση της ειδικής επιτροπής που θα προέρχεται απ’ τα πέντε μέρη που θα αναμιχθούν στο έργο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News