Κρατάμε μόνο το τοπίο στην Λεωφόρο και συνεχίζουμε

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΕΑ

Όπως έγραψα πριν λίγες ημέρες, σημασία έχει να έρθει το 3 στα 3 αυτή την εβδομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας, ο κόσμος κρατάει μόνο το χιονισμένο τοπίο και συνεχίζουμε για τα παιχνίδια με Κισσαμικό και ΑΕΚ. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Η αλήθεια είναι πως το πιο σημαντικό σε ματς με τέτοιες συνθήκες είναι να έρθει η νίκη και ας “μην το άξιζες”. Όχι πως δεν το άξιζε ο Παναθηναϊκός. Η Κέρκυρα δεν απείλησε σε όλο το ματς, με εξαίρεση ένα σουτ στο 90’+, φάση που προήλθε από λάθος του Κουρμπέλη. Οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που πίεσαν, είχαν την κατοχή και κάποιες προσπάθειες να σκοράρουν, ενώ οι “Φαίακες” περιορίστηκαν σε αμυντικό ρόλο.

Η είσοδος του Παναγιώτη Βλαχοδήμου έπαιξε καταλυτικό ρόλο, αφού ο νεαρός μεσοεπιθετικός “ανακάτεψε” την άμυνα της Κέρκυρας, έδωσε τρεξίματα στην ομάδα, είχε 1-2 καλές φάσεις και έβγαλε και την ασίστ στον Λέτο. Αυτή τη στιγμή δικαιούται να ξεκινάει βασικός έναντι του μέτριου (έως κακού για την ώρα) Μπουμάλ. Έχει μία ευκαιρία την Πέμπτη κόντρα στον Κισαμικό, όπου μάλλον θα ξεκινήσει βασικός, να κάνει μία ολοκληρωμένη εμφάνιση από την αρχή του αγώνα για να φωνάξει και αυτός “παρόν”.

Πέρα από τον Βλαχοδημό, το άλλο θετικό της χθεσινής εμφάνισης ήταν ότι για πρώτη φορά επί Μαρίνου Ουζουνίδη υπήρχε εντολή να ανεβαίνουν τα πλάγια μπακ. Μέστο και Χουλτ κούρασαν τους παίκτες της Κέρκυρας, ωστόσο οι κακές τους σέντρες δεν έφεραν κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως οι σέντρες θα είναι πάντα άσχημες. Ο Ιταλός μπακ μετράει 4 ασίστς φέτος, ενώ και οι Χουλτ-Κουλιμπαλί έχουν από μία.

Το μεγάλο αρνητικό στην τακτική του Παναθηναϊκού είναι η επιμονή του να παίξει ο Λουντ ως “έξι” και ο Βιγιαφάνες στα άκρα. Η ομάδα “καίει” έτσι τα δύο καθαρά δεκάρια του ρόστερ της. Βιγιαφάνες και Λουντ έχουν κάνει τις καλύτερές τους εμφανίσεις (τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και σε Παναιτωλικό και Ελσίνκι/Εθνική Φινλανδίας) σε αυτήν την θέση. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το “τριφύλλι” δεν χρειάζεται παίκτη στη θέση “10” (πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την έλευση ενός 33χρονου), αλλά στα πλάγια, με την προϋπόθεση οι Λουντ και “Βίγια” να παίζουν στις φυσικές τους θέσεις. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός χάνει την εκρηκτικότητα του στα πλάγια και γίνεται και πιο πολύ προβλέψιμος, ενώ ο Σκανδιναβός από τη θέση “6” δεν μπορεί να προσφέρει όσα μπορεί πίσω από τον επιθετικό.

Τέλος, “νικητής” στην χθεσινή αναμέτρηση ήταν το χιόνι. Είναι πολύ σπάνιο στην Ελλάδα να βιώσουμε στιγμές με αγώνες στο χιόνι και ήταν πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία για όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.

Υ/Γ: Μόνο νίκη με Κισσαμικό και με όσο πιο μεγάλο σκορ γίνεται, προκειμένου να “καθαρίσει” η πρόκριση.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News